Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Novi rokovi
  • 26.04.2022. 13:30

Produžen rok za podnošenje zahtjeva za potporu na dva natječaja iz mjere 4

Objavljene su izmjene natječaja za tip operacije 4.1.1 – ulaganja u sektor mliječnog govedarstva i 4.1.2 – zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš.

Foto: Depositphotos/liukov
  • 2.044
  • 145
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je izmjene rokova za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu Potvrde o podnošenju za dva natječaja iz mjere 4 Programa ruralnog razvoja.

Riječ je tipu operacije 4.1.1 koji se odnosi na Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava – ulaganja u sektor mliječnog govedarstva te 4.1.2 za Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš.

Kako stoji u objavi APPRRR-a, rok se mijenja i sada je od 9. svibnja ove godine od 12.00 sati do 28. srpnja 2022. do 12.00 sati.

Vezano uz operaciju 4.1.1., natječaj je vrijedan 150 milijuna kuna. Sredstva su namijenjena za izgradnju, rekonstrukciju i opremanje objekata za životinje s izmuzištem u cilju podizanja konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava. S tim da je 90 milijuna kuna predviđeno za mikro, male i srednje, dok je 60 milijuna kuna osigurano za velike korisnike.

Najniži iznos javne potpore po projektu iznosi 5 tisuća eura, a najveći milijun eura.

U sklopu Natječaja za operaciju 4.1.2. prihvatljivi su isključivo korisnici koji su podnijeli zahtjev za potporu za prihvatljiva ulaganja na Natječaj za provedbu tipa operacije 4.1.1 "Restrukturiranje,
modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“ - ulaganja u sektor mliječnog govedarstva. 

Više informacija o izmjenama pronađite ovdje.

Vrijedan je 30 milijuna kuna. 


Tagovi

APPRRR Izmjena rokova Mjera 4 Mliječno govedarstvo Stajski gnoj


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]