Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Osječko-baranjska županija
  • 27.09.2019. 12:00
  • Osječko-baranjska, Osijek

Prijavite se na javni poziv OBŽ za kreditiranje sjetve i stočarstva!

Održana je sjednica Povjerenstva za provedbu postupka javnog poziva za kreditiranje sjetve i stočarske proizvodnje na području Županije. Financijskih sredstava ima dovoljno, prijavite se!

Foto: Depositphotos/themule
  • 1.311
  • 81
  • 0

Osječko-baranjska županija objavila je Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za kreditiranje sjetve i stočarske proizvodnje na području Osječko-baranjske županije.

Tko može biti korisnik kredita?

Korisnici kredita mogu biti fizičke osobe (OPG-ovi u sustavu PDV-a), trgovačka društva, poljoprivredne zadruge i obrtnici koji su upisani u Upisnik poljoprivrednih gospodarstva sa sjedištem ili prebivalištem na području Osječko-baranjske županije, odnosno poljoprivredna proizvodnja mora se odvijati na području Osječko-baranjske županije.

Namjena kredita:

  • Kratkoročni krediti mogu se namijeniti za nabavu repromaterijala za sjetvu: sjeme, presadnice (za povrtlarske kulture), zaštitna sredstva i gnojivo za sjetvu, za financiranje vlastite poljoprivredne proizvodnje i za nabavu grla za tov svinja.
  • Dugoročni krediti namijenjeni su za nabavku rasplodnih junica i nabavu grla za tov junadi.

Pozivaju se poljoprivredni proizvođači da se jave na navedeni poziv za kreditiranje po kojem ima dovoljno financijskih sredstava za navedene namjene!

Najniži iznos pojedinačnog kredita iznosi 5.000,00 kuna, a najviši 1.000.000,00 kuna.

Kamatna stopa

Redovna kamatna stopa za korisnike kredita: Trezorski zapisi na 91 dan + 5,00 postotna poena godišnje, promjenjiva. Vrijednost trezorskih zapisa na 91 dan ostvarena na posljednoj aukciji prije početka kvartala primjenjuje se u tom kvartalu. Osječko-baranjska županija subvencionira dio redovne kamatne stope s 2 postotna poena godišnje, fiksno.

Više o kamatnoj stopi, roku i načinu korištenja i otplate kredita te potrebnu dokumentaciju pronađite u dokumentima ispod teksta.

Financijskih sredstava ima dovoljno, prijavite se!

Dana 26. rujna 2019. godine održana je sjednica Povjerenstva za provedbu postupka javnog poziva za kreditiranje sjetve i stočarske proizvodnje na području Županije, na kojoj je prihvaćen podneseni zahtjev za kreditiranje sjetve.

Pozivaju se poljoprivredni proizvođači da se jave na navedeni poziv za kreditiranje po kojem ima dovoljno financijskih sredstava za navedene namjene!

Za više informacija obratite se Osječko-baranjskoj županiji na tel: +385 (0) 31 200 588, e-mail: poljoprivreda@obz.hr.


Dokumenti


Tagovi

Osječko-baranjska županija Potpore u poljoprivredi Kreditiranje sjetve Kreditiranje stočarstva


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]