Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izvorne pasmine
  • 13.09.2021. 08:40

Pravilnik o provedbi programa potpore uzgoja izvornih pasmina peradi u javnom savjetovanju

Utvrđeni su i iznosi potpora za prihvatljive uzgojno valjane kljunove izvornih pasmina peradi kokoši hrvatice i zagorskog purana 

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
  • 199
  • 52
  • 0

Nacrt prijedloga Pravilnika o provedbi programa potpore za unaprjeđenje uzgoja izvornih pasmina peradi za razdoblje od 2021. do 2023. godine, u javnom je savjetovanju.

Kako pojašnjavaju iz Ministarstva poljoprivrede, predloženim Nacrtom propisuju se između ostalog uvjeti prihvatljivosti korisnika i kljunova unutar Programa te vrijeme podnošenja Zahtjeva za potporu. Za potporu su prihvatljivi uzgojno valjani kljunovi izvornih pasmina peradi kokoši hrvatice i zagorskog purana koji su upisani u Središnji popis matičnih jata izvornih pasmina peradi kojeg vodi Ministarstvo.

Najviši iznos potpore koji se može dodijeliti je 110 kuna po prihvatljivom kljunu zagorskog purana matičnog jata, te 40 kuna po prihvatljivom kljunu kokoši hrvatice matičnog jata.

"U slučaju da se utvrdi da ukupni zatraženi iznos potpore na temelju ovoga Programa premašuje iznos novčanih sredstava, isplata će se vršiti na način da će se svim korisnicima, koji su ostvarili pravo na temelju ovoga Programa, proporcionalno umanjiti iznos potpore, uzimajući u obzir raspoloživi iznos", stoji između ostalog u programu. 

Nacrt prijedloga Pravilnika pronađite ovdje

Savjetovanje je otvoreno do: 16. rujna 2021.


Tagovi

Potpora Izvorne pasmine peradi Uzgoj zagorskog purana Uzgoj kokoši hrvatice


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Je, odužila se i ta prijestupna veljača, ali Ministarstvo pretjeruje :/