Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Silosi
  • 09.03.2022. 08:35

Povećana vrijednost natječaja: Za podizanje skladišnih kapaciteta 250 milijuna kuna

Za male i srednje korisnike predviđen je iznos od 150 milijuna kuna, a velike 100 milijuna kuna za investicije u skladišne kapacitete za žitarice i uljarice

Foto: Depositphotos/Hackman
  • 891
  • 120
  • 0

Objavljen je Natječaj za investicije u skladišne kapacitete za žitarice i uljarice čija je vrijednost s prvotnih 150, kako je bilo u javnom savjetovanju, povećana na 250 milijuna kuna.

Kako kažu iz Ministarstva poljoprivrede cilj je podizanje konkurentnosti hrvatskog ratarstva i stočarstva, ali i osiguravanja stabilnosti tržišta te smanjenja gubitaka proizvođača zbog nižih cijena.

Riječ je o tipu operacije 4.1.1 Programa ruralnog razvoja koji se odnosi na restrukturiranje, modernizaciju i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava kroz koju je 150 milijuna kuna osigurano za male i srednje te 100 milijuna kuna za velike korisnike.

Tko su prihvatljivi korisnici?

"Poljoprivrednici će imati priliku ulagati u izgradnju skladišta za žitarice i uljarice, opremanje novih, ali i postojećih skladišta, izgradnju i opremanje sušare te kupnju pokretne sušare, pri čemu najniži iznos javne potpore po projektu iznosi 5 tisuća eura, a najveći iznos milijun eura", navodi Ministarstvo.

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika te proizvođačke organizacije priznate u sektoru žitarica ili stočarstva, odnosno govedine i teletine, mlijeka i mliječnih proizvoda, ovčetine i kozletine, svinjetine, mesa peradi.

Rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu Potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu je od 27. travnja 2022. godine do 30. lipnja 2022. godine, a detalji Natječaja i pripadajuća dokumentacija se nalaze na ovdje.

Valja brzo izgraditi još skladišta - moguće je da ostanemo bez žitarica?!

Podsjetimo, do 28. veljače Nacrt ovog natječaja je bio u javnom savjetovanju. Tada je iznos potpore bio 150 milijuna kuna pri čemu je 90 milijuna kuna bilo predviđeno za male i srednje korisnike te 60 milijuna kuna za velike korisnike.


Tagovi

Mjera 4 4.1.1 Skladišta Sladištenje uljarica Skladištenje žitarica Natječaj Silosi


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo