Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Program ruralnog razvoja
  • 05.09.2017. 16:30

Potpisani ugovori za vodoopskrbu vrijedni 164 milijuna kuna

Nakon potpisivanja ugovora korisnik može krenuti u postupak prikupljanja ponuda, a nakon izdavanja Odluke o dodjeli sredstava korisnik može zatražiti predujam do 50 odobrenih sredstava javne potpore.

Foto: Bigstockphoto/weerapat
  • 403
  • 24
  • 0

Za javne sustave za vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda, Agencija za plaćanja u poljoprivredi danas je potpisala 44 ugovora s isporučiteljima vodnih usluga vrijedna ukupno 164 milijuna kuna. Time se nastavljaju dobri rezultati korištenja novca iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, kojega koriste kroz različite mjere Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske.

Preduvjet za poljoprivredu 21. stoljeća

"Dostupnost vodoopskrbe našim poljoprivrednicima preduvjet je poljoprivredne proizvodnje u 21. stoljeću. Dobro je da za takve mjere imamo na raspolaganju novac iz EU i da ga ovako dobro koristimo", izjavila je državna tajnica Marija Vučković.

Agencija je završila obradu svih projekata pristiglih na natječaj za operaciju 7.2.1. "Ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju, pročišćavanje otpadnih voda", čiji su korisnici javni isporučitelji vodnih usluga javne vodoopskrbe ili javne odvodnje.

Korisnici mogu zatražiti i predujam

Odobreno je ukupno 74 projekata u vrijednosti od 300 milijuna kuna, a potpora iznosi do 100% ukupnih prihvatljivih troškova. Najviši iznos javne potpore je 1 milijun eura.

Sa 12 korisnika iz Istarske županije isti ugovori potpisani su prošli mjesec u vrijednosti od 64,8 milijuna kuna, a sutra, 6. rujna 2017. u Splitu potpisat će se preostalih 18 ugovora s korisnicima, iz četiri dalmatinske županije u vrijednosti 71,3 milijuna kuna.

Nakon potpisivanja ugovora korisnik može krenuti u postupak prikupljanja ponuda, a nakon izdavanja Odluke o dodjeli sredstava korisnik može zatražiti predujam do 50 % odobrenih sredstava javne potpore.

"Čestitam svim korisnicima na kvalitetno pripremljenim projektima i raduje me što većina projekata dolazi iz manje razvijenih općina i gradova", izjavila je Matilda Copić, ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Foto: Bigstockphoto/weerapat


Izvori

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju


Tagovi

Matilda Copić Marija Vučković Vodoopskrba Marija Vučković Agencija za plaćanja u poljoprivredi


Partner

APPRRR

Ulica grada Vukovara 269d, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 6002 700, e-mail: info@apprrr.hr web: http://www.apprrr.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]