Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Posjet ministrice
  • 06.12.2021. 12:05
  • Vukovarsko-srijemska, Vukovar

Potpisani ugovori o sufinanciranju: Centar slavonske svinje i logističko-distributivni centar

Uz potpisivanje ugovora s Vukovarsko-srijemskom i Osječko-baranjskom županijom, ministrica je u Vukovaru sudjelovala na konferenciji "Pametna sela – europski koncept razvitka ruralnih područja".

Foto: Ministarstvo poljoprivrede
  • 257
  • 74
  • 0

Ugovore o sufinanciranju pripreme infrastrukturnih projekata kojima se potiče udruživanje i povezivanje poljoprivrednih proizvođača na regionalnoj razini, potpisala je ministrica poljoprivrede Marija Vučković u Vukovaru sa županom Vukovarsko-srijemske županije Damirom Dekanić i županom Osječko-baranjske županije Ivanom Anušićem.

Naime, kako navode iz Ministarstva, ugovor s Osječko-baranjskom županijom odnosi se na sufinanciranje pripremne dokumentacije za projekt Centar slavonske svinje – Fajferica te Vukovarsko-srijemske županije koji se odnosi na ulaganje u dokumentaciju potrebnu za izgradnju logističko-distributivnog centra Vinkovci.

"Posebno je zadovoljstvo biti u gradu heroju te mi je iznimno drago što na ovaj način možemo pridonijeti razvoju važnih infrastrukturnih projekata koji će doprinijeti jačanju hrvatske poljoprivrede u Slavoniji", kazala je ministrica. Kako je pojasnila, cilj provedbe ovog Programa je prvenstveno poticanje na udruživanje poljoprivrednih proizvođača te poticanje na snažniju apsorpciju EU fondova na regionalnoj razini.

"Udruživanje u proizvođačke organizacije je pravi put kako postati konkurentniji i otporniji na tržištu", izjavila je. 

Također, sudjelovala je na konferenciji "Pametna sela – europski koncept razvitka ruralnih područja", koja se održala u zajedničkoj organizaciji Vukovarsko-srijemske županije i Ureda zastupnika u Europskom parlamentu Tomislava Sokola.

Kazala je da će ključno za njihov razvoj bit integrirani teritorijalni pristup, snažni i aktivni LEADER te lokalne akcijske grupe, kao i provođenje strategije Od polja do stola.

"Stvaramo potrebne preduvjete - povećali smo sredstva za LAG-ove, a povećat ćemo i potpore za mlade poljoprivrednike. Kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti izdvojili smo 77 milijuna kuna za uspostavljanje digitalnih javnih usluga, sustav pametne poljoprivrede i sustav sljedivosti, a za izgradnju logističkih distributivnih centara bit će uloženo 616 milijuna kuna", zaključila je Vučković


Tagovi

Vukovar Marija Vučković Posjet Pametna sela Slavonska svinja Logističko-distributivni centar Ugovori


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]