Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Isplate potpora
  • 06.08.2019. 14:20

Poljoprivrednici, na kućne adrese vam stižu obavijesti o ostvarenim potporama

Na kućne adrese poljoprivrednika APPRRR je poslala obavijesti o ostvarenim pravima za 2018. godinu, isplaćene u periodu od studenog 2018. do srpnja 2019. godine.

Foto: Depositphotos/Kzenon
  • 5.473
  • 472
  • 3

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju poslala je na kućne adrese poljoprivrednika Obavijesti o ostvarenim pravima za 2018. godinu, isplaćene u periodu od studenog 2018. do srpnja 2019. godine.

"U ovoj obavijesti navedene su potpore koje je poljoprivrednik zatražio na Jedinstvenom zahtjevu za izravnu potporu i IAKS mjere ruralnog razvoja. Prikazane su tražene i utvrđene količine, iznos poslan na isplatu te eventualna umanjenja. Nisu prikazana umanjenja temeljem poreznog duga ili druga dugovanja, obzirom da Porezna uprava izdaje posebnu obavijest u tu svrhu", navodi se na stranici Agencije. 

APPRRR zaprimila rekordan broj jedinstvenih zahtjeva za potporu

U slučaju dodatnih upita poljoprivrednici se mogu javiti u centralni ured Agencije za plaćanja na broj telefona 01/6002-700 ili putem e-pošte: info@apprrr.hr te u podružnicu u svojoj županiji.

Podsjećamo, krajem lipnja, iz Ministarstva poljoprivrede smo odbili odgovor da će do 30. lipnja završiti isplata izravnih plaćanja i IAKS mjera ruralnog razvoja za proizvodnu 2018. godinu u ukupnom iznosu većem od 3,4 milijardi kuna. Kako su naveli, na račune više od 100.000 poljoprivrednika isplaćena je potpora za poljoprivredno zemljište koje obrađuju i životinje koje drže na svom gospodarstvu. Radi se o potporama za osnovno, zeleno, preraspodijeljeno plaćanje te za mladog poljoprivrednika u ukupnom iznosu 2,2 milijarde kuna.

Isplaćene su proizvodno vezane potpore za krave u proizvodnji mlijeka, krave dojilje, ovce i koze, voće, povrće, šećernu repu i krmno proteinske usjeve u iznosu od 470 milijuna kuna. Dodatna potpora od 122 milijuna kuna isplaćena je kao potpora male vrijednosti za osjetljive sektore: maslinovo ulje, duhan, mliječne krave, rasplodne krmače te očuvanje izvornih i zaštićenih kultivara.

U tijeku su završna poravnanja isplata potpora, isplata za mjeru 14 do kraja srpnja

Potpore za IAKS mjere ruralnog razvoja (Poljoprivreda, okoliš i klimatske promjene, Ekološki uzgoj, Plaćanja područjima s prirodnim ograničenjima ili ostalim posebnim ograničenjima) isplaćene su u iznosu od 640 milijuna kuna za preko 45.000 poljoprivrednika. Potpora za novu mjeru koju su uveli u Program ruralnog razvoja, mjera 14 - Dobrobit životinja i to u iznosu od 50 milijuna kuna, planirana je za isplatu do kraja srpnja.


Tagovi

Potpore Isplate Obavijesti APPRRR


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner

APPRRR

Ulica grada Vukovara 269d, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 6002 700, e-mail: info@apprrr.hr web: http://www.apprrr.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]