Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruralni razvoj
  • 28.09.2022. 12:00

Podnosite zahtjev za isplatu iz mjere 17? APPRRR ima važnu napomenu

Što je sve potrebno učitati u AGRONET prilikom podnošenja zahtjeva za isplatu potpore?

Foto: Depositphotos/stevanovicigor
  • 10.197
  • 590
  • 0

Važnu napomenu za korisnike mjere 17 objavila je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Naime, prilikom podnošenja zahtjeva za isplatu potpore u AGRONET je potrebno učitati (uz ostalu dokumentaciju) i Policu osiguranja uz koju treba priložiti i ispunjenu i potpisanu Izjavu korisnika o načinu utvrđivanja vrijednosti poljoprivredne proizvodnje osigurane na polici za koju se traži sufinanciranje iz mjere M17.

Sukladno uvjetima Natječaja navode da polica osiguranja u originalu ili preslici mora biti potpisana i ovjerena od strane osiguravatelja i korisnika, te osim općih uvjeta treba biti jasno naznačena ugovorena prosječna vrijednost poljoprivredne proizvodnje.

Izračun vrijednosti treba potkrijepiti dokumentacijom iz točke 3.1., odnosno ukoliko isto nije primjenjivo dostaviti dokumentaciju iz točke 3.2. ovog Natječaja, a u kojoj je jasno navedeno temeljem čega je vrijednost poljoprivredne proizvodnje iskazana na polici.

Pritom, točka 3.1. je prosječna vrijednost poljoprivredne proizvodnje koja se utvrđuje prema vrijednostima zabilježenim u knjigovodstvenim izvještajima korisnika u trogodišnjem razdoblju koje prethodi godini osiguranja ili kao prosječna vrijednost trogodišnje proizvodnje u proteklom petogodišnjom razdoblju, ne uzimajući u obzir najveću i najmanju vrijednost.

Točka 3.2. podrazumijeva da ako korisnik ne može dokazati prosječnu vrijednost poljoprivredne proizvodnje, ista se može utvrditi prema važećim vrijednostima koje se koriste u verifikaciji šteta prema propisima kojima se uređuje područje procjene šteta od prirodnih nepogoda ili vrijednostima navedenim u drugim relevantnim registrima ili evidencijama što ih vodi Ministarstvo ili ustanove u poljoprivredi.

Naglašavaju i da je dokumentacija iz stavaka 1. i 2. ove točke sastavni dio zahtjeva za isplatu potpore.

"Svim korisnicima koji nisu učitali ovu izjavu i prateću dokumentaciju bit će poslan zahtjev za dopunu/obrazloženje sukladno odredbama Natječaja", stoji u objavi APPRRR-a. 

Izjavu o načinu utvrđivanja vrijednosti poljoprivredne proizvodnje osigurane na polici za koju se traži sufinanciranje iz mjere M17, pronađite u dokumentu ispod teksta. 


Dokumenti


Tagovi

Mjera 17 Osiguranje Izjava APPRRR


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]