Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Natječaj
  • 19.12.2018. 12:00

Osigurano 70 milijuna kuna za obranu stoke od velikih zvijeri, prijavite se na prvi natječaj operacije 4.4.1.

Bespovratnim sredstvima financiramo do 100% prihvatljivih troškova nabavke psa tornjaka, električnog pastira i obnovu nastambi za stoku, kaže ministar Tolušić.

Foto: Dino Haračić
  • 1.227
  • 356
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede podsjeća da je kroz prvi natječaj operacije 4.4.1. osigurano 70 milijuna kuna za obranu stoke od velikih zvijeri. Naime, objavljen je natječaj za provedbu mjere 4 "Ulaganja u fizičku imovinu“, podmjere 4.4. "Potpora za neproduktivna ulaganja povezana s ostvarenjem ciljeva poljoprivrede, okoliša i klimatskih promjena“, tipa operacije 4.4.1. "Neproduktivna ulaganja povezana s očuvanjem okoliša“. Najniža vrijednost potpore po projektu iznosi 400 eura, a najviša 150 tisuća eura. Intenzitet potpore po projektu iznosi do 100 % od ukupnih prihvatljivih troškova projekta.

"Ovo je prvi natječaj namijenjen isključivo gospodarstvima koja uzgajaju stoku na područjima na kojima su rasprostranjene velike zvijeri i to medvjed, vuk i ris. Želimo pomoći našim poljoprivrednicima da se štete koje trpe od divljih zvijeri smanje na najmanju moguću mjeru. Zato bespovratnim sredstvima financiramo do 100 % prihvatljivih troškova nabavke psa tornjaka, električnog pastira i obnovu nastambi za stoku na tim područjima. Na raspolaganju je 70 milijuna kuna, a ako će biti potrebno, povećat ćemo raspoloživa sredstva da bi svi koji udovoljavaju uvjetima dobili potporu i zaštitili svoju stoku", izjavio je potpredsjednik Vlade RH i ministar Tomislav Tolušić.

Objavljen natječaj za provedbu tipa operacije 4.4.1.!

Prihvatljivi korisnici, naglašavaju, su poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednika, javne ustanove i tijela, uključujući javne ustanove za upravljanje zaštićenim područjima i/ili drugim zaštićenim dijelovima prirode i udruge koje se bave zaštitom i promicanjem kulturnih vrijednosti, zaštite okoliša i prirode.

Zahtjev za potporu može se popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 11. veljače 2019. godine od 12:00 sati do 10. svibnja 2019. godine do 12: 00 sati.

Više informacija o natječaju možete pronaći ovdje.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Operacija 4.4.1. Natječaj Zvijeri Tornjak Električni pastir


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani, nekaj mi je napalo ružmarin koji stoji na lođi cijelo vrijeme (već drugu godinu), nisam sigurna dal su uši ili pepelnica od previše zalijevanja? Na svaki način trebam riješiti taj problem pa sam planirala obrezati sve do korijena... Više [+]