Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Isplata
  • 10.02.2022. 12:45

Objavljeno kada kreće isplata izravnih plaćanja i IAKS mjera

Uskoro započinje isplata prve rate izravnih plaćanja i IAKS mjera ruralnog razvoja poljoprivrednicima u ukupnom iznosu od gotovo 2,1 milijardi kuna, obavijestilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Foto: Depositphotos/PantherMediaSeller
  • 11.954
  • 1.010
  • 0

U srijedu, 16. veljače 2022. godine započinje isplata prve rate izravnih plaćanja i IAKS mjera ruralnog razvoja poljoprivrednicima u ukupnom iznosu od gotovo 2,1 milijardi kuna, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Kako navode, bit će isplaćena sredstva obračunata po površini poljoprivrednog zemljišta i to za osnovno, zeleno i preraspodijeljeno plaćanje te za mlade poljoprivrednike.

U prvoj rati isplatit će se i proizvodno vezane potpore za krave u proizvodnji mlijeka, krave dojilje, tov junadi, ovce i koze te potpore male vrijednosti za duhan, maslinovo ulje te očuvanje izvornih i zaštićenih kultivara. Također, će biti isplaćena potpora za IAKS mjere ruralnog razvoja -  Potpora područjima s prirodnim ograničenjima ili ostalim posebnim ograničenjima (Mjera 13).

Isplata za Mjere 10, 14 i 11

U ožujku i travnju započinje isplata potpora poljoprivrednicima za Poljoprivredu, okoliš i klimatske promjene (Mjera 10), Dobrobit životinja (Mjera 14) te Ekološki uzgoj (Mjera 11). Dok u završnom dijelu odobravanja isplate slijedi za preostale potpore te poravnanje računa za sve potpore te će kroz poravnanje biti isplaćeno oko 400 milijuna kuna.

"Kroz sve oblike Izravnih plaćanja i IAKS mjera ruralnog razvoja poljoprivrednicima ćemo ove godine isplatiti ukupno 4,2 milijarde kuna, temeljem podnesenih jedinstvenih zahtjeva za potporu u 2021. godini", kažu iz Ministarstva.

Podsjetimo, u studenom 2021. godine poljoprivrednicima je isplaćen predujam izravnih plaćanja u iznosu od 1,6 milijarde kuna. Također, tijekom studenog je isplaćeno 78 milijuna kuna potpore za tov junadi i mliječne krave.


Tagovi

Isplata Izravna plaćanja IAKS mjere Ministarstvo poljoprivrede


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]