Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • APPRRR
  • 31.08.2022. 15:50

Objavljene su inicijalne rang liste za tri natječaja!

Riječ je o 15. i 16. natječaj iz tipa operacije 4.1.1 te 9. natječaj iz tipa operacije 4.1.2

Foto: Maja Celing Celić
  • 6.647
  • 387
  • 0

Zbog velike zainteresiranosti korisnika, Agencija za plaćanja objavila je inicijalne rang liste za tri natječaja iz dva tipa operacije. 

Riječ je o petnaestom natječaj iz tipa operacije 4.1.1 "Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava" – ulaganja u sektor mliječnog govedarstva

Sukladno Natječaju, ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore iznosi 150 milijuna kuna od čega 90 milijuna za male i srednje korisnike (poljoprivredna gospodarstva ekonomske veličine od 15.000 do 250.000 EUR SO i zadruge ili proizvođačke organizacije) i 60 milijuna kn za velike korisnike (poljoprivredna gospodarstva ekonomske veličine preko 250.000 EUR SO).

Zatim, devetom natječaj iz tipa operacije 4.1.2 "Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš". Kako navode, ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore na ovom natječaju iznosi 30 milijuna kuna. 

Objavljene su i inicijalne rang liste za šesnaesti natječaj iz tipa operacije 4.1.1 "Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava – ulaganja u skladišne kapacitete za žitarice i uljarice". Sukladno njemu, ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore iznosi 250. milijuna kuna od čega: 150 milijuna  za male i srednje korisnike te 100 milijuna kuna za velike korisnike.

Inicijalne rang-liste 15. i 16. Natječaja za provedbu tipa operacije 4.1.1 po svakom razredu veličine te inicijalnu rang-listu 9. Natječaja za provedbu tipa operacije 4.1.2 možete pogledati ovdje ili u dokumentima ispod teksta.

Ne određuju konačan redoslijed zahtjeva

"Inicijalne-rang liste objavljujemo isključivo radi informiranja javnosti i korisnika te da one ni na koji način ne određuju konačan redoslijed zahtjeva za potporu korisnika, s obzirom na to da u postupku administrativne kontrole može doći do umanjenja deklariranog broja bodova ili odbijanja zahtjeva za potporu  što rezultira pomicanjem redoslijeda zahtjeva za potporu korisnika na rang listi tako da se zahtjevi za potporu korisnika koji su trenutno ispod crte mogu pojaviti iznad i obratno", napominju iz APPRRR-a.

Kako navode, nakon zaprimanja svih zahtjeva za potporu, a na temelju traženih procijenjenih iznosa potpore i traženog broja bodova u skladu s kriterijima odabira, formirane su inicijalne rang-liste zahtjeva za potporu, uzimajući u obzir da su u Natječajima s više razreda veličine, inicijalne rang-liste zahtjeva za potporu formirane po svakom razredu veličine koji je definiran Natječajem.

"Molimo sve korisnike za strpljenje s obzirom na potrebno vrijeme za kontrolu zahtjeva za potporu. Nakon provedene administrativne kontrole zahtjeva za potporu koji se nalaze iznad praga dostatnih sredstava potpore, završetka postupka odlučivanja o žalbama i prihvaćanja izdanih akata te nakon sklapanja svih ugovora o financiranju s korisnicima čiji se zahtjevi za potporu nalaze iznad praga dostatnih sredstava javne potpore, kreira se konačna rang-lista koju Agencija za plaćanja objavljuje na ovim mrežnim stranicama", dodaju.


Dokumenti


Tagovi

Incijalne rang liste Natječaji APPRRR


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Je, odužila se i ta prijestupna veljača, ali Ministarstvo pretjeruje :/