Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • APPRRR
  • 30.03.2020. 12:25

Objavljene izmjene i dopune Pravilnika o provedbi mjera Programa ruralnog razvoja

Razjašnjene su i izmijenjene postojeće odredbe za koje je propisima i praksom utvrđeno da je izmjena i dopuna nužna, navode iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Foto: JumpStory
  • 1.331
  • 69
  • 0

Objavljene su izmjene i dopune Pravilnika o provedbi mjera Programa ruralnog razvoja, obavijestila je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. 

"Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o provedbi mjera Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014. – 2020., objavljen je u Narodnim novinama br. 37/2020 od 27. ožujka 2020. godine. Izmjenama i dopunama, niz odredbi Pravilnika o Mreži za ruralni razvoj pretočen je u jedan članak Pravilnika te su razjašnjene i izmijenjene postojeće odredbe za koje je propisima i praksom utvrđeno da je izmjena i dopuna nužna", navodi se na stranici APPRRR-a. 

Između ostalog, Pravilnik navodi postupak određivanja financijske korekcije

Financijska korekcija određuje se nakon provedene administrativne kontrole dokumentacije korisnika i/ili kontrole na terenu te je ista primjenjiva u svim fazama administrativne obrade.

Cjelokupni Pravilnik možete pročitati ovdje

Primjena financijske korekcije može se provoditi i u razdoblju u kojem je korisnik obvezan osigurati trajnost projekta, odnosno u petogodišnjem razdoblju nakon izvršene konačne isplate.

Agencija za plaćanja ovlaštena je:

  • primijeniti financijsku korekciju s obrazloženjem nepravilnosti na temelju utvrđenog činjeničnog stanja i/ili
  • promijeniti iznos/stopu financijske korekcije u odnosu na ranije utvrđene nepravilnosti iz prethodne faze administrativne kontrole i to na osnovi naknadnih kontrola Agencije za plaćanja ili nalaza drugih tijela koja obavljaju naknadne kontrole.

Odgoda rokova za korisnike Ne-IAKS mjera Programa ruralnog razvoja

Podsjećamo, Ministarstvo poljoprivrede putem svoje stranice obavijestilo je korisnike mjera Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske o odgodi rokova preuzetih ugovorom o financiranju za 90 dana.


Tagovi

Pravilnik Izmjene Program ruralnog razvoja


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner

APPRRR

Ulica grada Vukovara 269d, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 6002 700, e-mail: info@apprrr.hr web: http://www.apprrr.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]