Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mjera 22
  • 04.02.2023. 11:30

Objavljena su dva natječaja za mjeru 22 vrijedna 31,8 milijuna eura

Riječ je o izvanrednoj privremenoj potpori poljoprivrednicima i MSP-ovima koji su posebno pogođeni učinkom ruske invazije na Ukrajinu.

Foto: Depositphotos/budabar
  • 7.160
  • 397
  • 0

Objavljena su dva natječaja za provedbu Mjere 22 "Izvanredna privremena potpora poljoprivrednicima i MSP-ovima koji su posebno pogođeni učinkom ruske invazije na Ukrajinu" vrijednosti 31,8 milijuna eura. 

Kako pojašnjavaju iz Ministarstva poljoprivrede, riječ je o sredstvima iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014. – 2020., a cilj je ublažavanje posljedica te osiguravanja likvidnosti s kojim se suočavaju poljoprivrednici te mikro, mala i srednja poduzeća koja se bave preradom, plasiranjem na tržište i razvojem poljoprivrednih proizvoda.

Podnošenje Zahtjeva za isplatu potpore i dostavu Potvrde trajat će od 8. do 15. veljače 2023. godine.

U Natječaju za poljoprivrednike prihvatljivi korisnici su poljoprivredna gospodarstva ekonomske veličine > 3.000 EUR SO, upisana u Upisnik poljoprivrednika najkasnije do 1. siječnja 2021., a koji sudjeluju u podmjerama 10.1. "Agro-okoliš” i/ili mjeri 11 "Ekološka proizvodnja” Programa u 2022. godini.

Mjera 22: Izvanrednih 31,8 milijuna eura potpore za poljoprivrednike i MSP-ove

Za MSP-ove prihvatljivi korisnici su ekološki prerađivači u rangu mikro, malih i srednjih poduzeća registrirani za preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda iz Priloga I. Ugovoru ili pamuka, osim proizvoda ribarstva.

Detalje o natječajima Mjere 22 pronađite ovdje


Tagovi

Mjera 22 Natječaj Ruska invazija Potpora Ruralni razvoj


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer