Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Primarni proizvođači
  • 14.12.2020. 12:00

Objavljen Pravilnik o izmjenama Programa potpore primarnim proizvođačima

Na snagu su stupile izmjene i dopune Pravilnika o provedbi programa potpore primarnim poljoprivrednim proizvođačima u sektorima biljne proizvodnje i stočarstva u 2020. godini.

Foto: Bigstock/ zorandim
  • 1.721
  • 217
  • 0

Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavještava korisnike da je 10. prosinca stupio na snagu Pravilnik o izmjenama i dopuni Pravilnika o provedbi programa potpore primarnim poljoprivrednim proizvođačima u sektoru biljne proizvodnje i sektoru stočarstva u 2020. godini.

Dodatne informacije o izmjenama možete pronaći ovdje.

Kako pojašnjavaju, promijenio se članak 8. i sada glasi:

  • Za ispunjavanje obveza korisnika utvrđenih u točki 5. Programa za Mjere 1., 2., 3. i 4. korisnik potpore mora u Jedinstvenom zahtjevu za potporu u 2021. godini zadržati ili povećati površine pod vrstama voća, povrća, cvijeća i poljoprivrednog reprodukcijskog materijala, u odnosu na stanje istih, koje je prijavio na Jedinstvenom zahtjevu za potporu u 2019. godini.
  • Biljne vrste voća, povrća, cvijeća i poljoprivrednog reprodukcijskog materijala iz Jedinstvenog zahtjeva za potporu u 2019. godini zbog održavanja plodoreda ne moraju se poklapati s biljnim vrstama voća, povrća, cvijeća i poljoprivrednog reprodukcijskog materijala na Jedinstvenom zahtjevu za potporu za 2021. godinu, no moraju biti u skladu s vrstama propisanim Programom.
  • Zbog primjene plodoreda te zamjene proizvodnih površina koje su u 2019. godine bile pod voćem, povrćem, cvijećem i poljoprivrednim reprodukcijskim materijalom zadržavanjem površina u 2021. godini u smislu iz stavka 1. ovoga članka, smatrat će se i odstupanje do najviše 5 % od ukupnih površina pod voćem, povrćem, cvijećem i reprodukcijskim materijalom koje su se nalazile na Jedinstvenom zahtjevu za potporu u 2019. godini.

Podsjećamo, cilj Programa je održati zaposlenost te postojeću razinu proizvodnje na malim poljoprivrednim gospodarstvima, zbog osiguravanja kontinuirane opskrbe stanovništva hranom i potpore primarnim proizvođačima uslijed usporavanja gospodarskih aktivnosti uzrokovanih pandemijom virusa COVID-19.


Tagovi

Pravilnik Izmjene Primarni proizvođači Biljna proizvodnja Stočarstvo


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

APPRRR

Ulica grada Vukovara 269d, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 6002 700, e-mail: info@apprrr.hr web: http://www.apprrr.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]