Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Drvoprerađivačka industrija
  • 16.02.2021. 13:00

Objavljen natječaj za dodjelu potpora potresom pogođenim drvoprerađivačima

Objavljen je Javni natječaj za dodjelu potpora male vrijednosti za sanaciju šteta od potres poduzetnicima koji obavljaju djelatnosti prerade drva i proizvodnje namještaja.

Foto: Bigstock/ HalfPoint
  • 146
  • 10
  • 0

Objavljen je Javni natječaj za dodjelu potpora male vrijednosti za sanaciju šteta od potresa poduzetnicima koji obavljaju djelatnosti prerade drva i proizvodnje namještaja na području Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije, priopćili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Podsjećaju, drvoprerađivačima će se iz Državnog proračuna bespovratno dodijeliti 10 milijuna kuna, do 100 posto od ukupno prihvatljivih troškova, uz najviši iznos potpore do 1,4 milijuna kuna. 

Prihvatljivi su troškovi sanacije šteta od potresa na proizvodno-poslovnom objektu ili izgradnje novoga za istu namjenu; proizvodnoj tehnologiji i opremi ili po potrebi kupovine novog stroja/opreme za istu namjenu; informacijskoj i komunikacijskoj tehnologiji; infrastrukturi u tvorničkom krugu; i trošak ishođenja Nalaza i mišljenja vještaka.

Što se tiče korisnika, oni prihvatljivi su isključivo mikro, mali, srednji i veliki poduzetnici (trgovačka društva i obrti) registrirane djelatnosti prerade drva i proizvodnje namještaja s aktivnom proizvodnjom na području pogođenom potresom koji su imali štetu kao posljedica potresa. 

Iz Ministarstva objašnjavaju da se na ovom području nalazi više od 150 poduzetnika koji obavljaju djelatnosti prerade drva i proizvodnje namještaja, a zapošljavaju više od 2.400 osoba.

Obrasci za prijavu na Natječaj su dostupni ovdje, a sve dodatne informacije mogu se dobiti na: potpore.drvna@mps.hr.

Natječaj je otvoren do 8. ožujka 2021. godine.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Natječaj Potres Drvoprerađivačka industrija Šteta


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!