Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruralni razvoj
  • 17.04.2021. 17:00

Objavljen natječaj: 120 milijuna kuna za obnovu potresom pogođenih područja

Riječ je o natječaju za provedbu podmjere 5.2., tipa operacije 5.2.1. "Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala".

Foto: Marinko Petković
  • 271
  • 38
  • 0

Otvoren je natječaj za obnovu potresom pogođenih područja vrijedan 120 milijuna kuna.

Riječ je o 11. Natječaju za provedbu podmjere 5.2. "Potpora za ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim/prirodnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima", tipa operacije 5.2.1. "Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala".

Kako stoji u priopćenju Ministarstva poljoprivrede, visina javne potpore iznosi 100 posto od ukupnih prihvatljivih troškova projekta, a rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu Potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu je od 17. svibnja do 16. srpnja 2021. godine.

Svrha Natječaja je dodjela potpore za obnovu poljoprivrednog potencijala narušenog potresom 22. ožujka 2020. godine i potresima od 28. prosinca 2020. godine, kako bi se osigurao nastavak i održivost poljoprivredne proizvodnje na pogođenim područjima. 

Detalje natječaja pogledajte ovdje

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika ili registrirane u Jedinstvenom registru domaćih životinja (JRDŽ) do trenutka podnošenja zahtjeva za potporu. 

"Kao i do sada, naši savjetnici će pružati punu podršku na terenu te s poljoprivrednicima popunjavati zahtjeve za prijavu, uz svu ostalu potrebnu pomoć", naglasila je ministrica Marija Vučković dodajući da danas na Banovini imamo više stoke nego što je to bio slučaj prije potresa. 


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Potres Natječaj Podmjera 5.2. Ruralni razvoj


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zagorska smokva danas :(
Foto: Facebook/Volim Zagorje
https://tinyurl.com/5kb3udrs