Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruralni razvoj
  • 17.07.2018. 10:30

Objavljen je Pravilnik o provedbi podmjere 4.4.!

Objavljen je Pravilnik o provedbi podmjere 4.4. Potpora za neproduktivna ulaganja povezana s ostvarenjem ciljeva poljoprivrede, okoliša i klimatskih promjena.

Foto: Pixabay/jill111
  • 250
  • 14
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je Pravilnik o provedbi podmjere 4.4. Potpora za neproduktivna ulaganja povezana s ostvarenjem ciljeva poljoprivrede, okoliša i klimatskih promjena iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Ovim se Pravilnikom utvrđuje provođenje podmjere 4.4. "Potpora za neproduktivna ulaganja povezana s ostvarenjem ciljeva poljoprivrede, okoliša i klimatskih promjena" tipa operacije 4.4.1 "Neproduktivna ulaganja povezana s očuvanjem okoliša" iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Između ostalog, Pravilnik donosi sljedeće: 

Korisnici su:

a) poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednika

b) javne ustanove i tijela, uključujući javne ustanove za upravljanje zaštićenim područjima i/ili drugim zaštićenim dijelovima prirode i

c) udruge koje se bave zaštitom i promicanjem kulturnih vrijednosti, zaštite okoliša i prirode.

(2) Korisnik mora imati podmirene, odnosno uređene financijske obveze prema državnom proračunu Republike Hrvatske.

(3) Poduzetnik u teškoćama nije prihvatljivi korisnik u okviru ovog tipa operacije.

(4) Korisnici koji ulažu u nabavu električnog pastira, autohtonog pastirskog psa, izgradnju novih i/ili obnovu postojećih nastambi za stoku se moraju baviti stočarskom/peradarskom proizvodnjom u trenutku objave natječaja.

(5) Korisnici kojima je dodijeljena potpora iz tipa operacije 10.1.10 »Održavanje suhozida« ne mogu ostvariti potporu unutar ovog tipa operacije za dužinu suhozida financiranu iz tipa operacije 10.1.10 »Održavanje suhozida«.

(6) Korisnici kojima je dodijeljena potpora iz tipa operacije 10.1.11 »Održavanje živica« ne mogu ostvariti potporu unutar ovog tipa operacije za dužinu živice financiranu iz tipa operacije 10.1.11 »Održavanje živica«.

(7) Uvjete prihvatljivosti korisnika, korisnik dokazuje u trenutku podnošenja zahtjeva za potporu, dokumentacijom koja će biti propisana natječajem.

(8) Uvjete prihvatljivosti korisnika iz stavaka 1., 2., 3. i 4. ovoga članka korisnik mora zadržati 5 (pet) godina nakon datuma konačne isplate te se isti mogu ponovno provjeriti u navedenom razdoblju, ako Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (u daljnjem tekstu: Agencija za plaćanja) procijeni da je to potrebno. Ako Agencija za plaćanja tijekom provjere utvrdi da korisnik ne ispunjava navedene uvjete prihvatljivosti, korisniku će se ostaviti primjeren rok za rješavanje nastale situacije.

Cijeli Pravilnik pogledajte ovdje


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Pravilnik Podmjera 4.4. Ruralni razvoj


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]