Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javni poziv
  • 22.03.2023. 14:00

Objavljen Javni poziv - financiraju se radovi gospodarenja u privatnim šumama

Cilj ovog Javnog poziva je i unaprijediti gospodarenje šumama privatnih šumoposjednika u Republici Hrvatskoj, kažu iz Ministarstva poljoprivrede.

Foto: Depositphotos/Xalanx
  • 1.796
  • 107
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede je objavilo Javni poziv za podnošenje prijave za financiranje radova gospodarenja u šumama privatnih šumoposjednika za 2024. godinu iz sredstava naknade za korištenje općekorisnih funkcija šuma.

"Cilj ovog Javnog poziva je kroz radove gospodarenja šumama (uzgojni radovi) poboljšati kakvoću i gospodarsku vrijednost šumskih proizvoda i unaprijediti gospodarenje šumama privatnih šumoposjednika u Republici Hrvatskoj", navode u priopćenju. 

Predmet ovog Javnog poziva je financiranje radova gospodarenja u šumama privatnih šumoposjednika, i to: prirodne i umjetne obnove šuma, njihove njege, podizanja novih na neobraslom šumskom zemljištu, zatim sanacije i obnove onih oštećenih biotskim i abiotskim čimbenicima, njihova zaštita od štetnih organizama i požara.

Pravo podnošenja prijave ima vlasnik upisan u Upisnik privatnih šumoposjednika, koji nema evidentiran dug po osnovi javnih davanja o kojima službenu evidenciju vodi Porezna uprava.

Ukupni godišnji iznos sredstava za financiranje radova gospodarenja šumama privatnih šumoposjednika utvrđuje se Operativnim godišnjim planom za 2024. godinu, stoji u Javnom pozivu. 

 Javni poziv možete pronaći ovdje ili u dokumentu ispod teksta. 

 Iz Ministarstva napominju da rok za podnošenje prijave traje do 31. kolovoza 2023.


Dokumenti


Tagovi

Javni poziv Ministarstvo poljoprivrede Gospodarenje Privatne šume Šumoposjednici


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]