Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Stipendiranje
  • 26.11.2020. 16:30

Nastavlja se stipendiranje studenata biotehničkih znanosti u Slavoniji

Bespovratna sredstva dodjeljuju se studentima viših godina preddiplomskih i diplomskih studija u poljima agronomije, biotehnologije, prehrambene tehnologije i nutricionizma.

Foto: Damir Spehar/PIXSELL
  • 144
  • 19
  • 0

Na području pet slavonskih županija nastavit će se stipendirati studenti biotehničkih znanosti.

Kako je priopćilo Ministarstvo poljoprivrede, anekse Sporazuma o suradnji s dekanima Fakulteta agrobiotehničkih znanosti i Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku, Veleučilišta u Požegi te privremenim rektorom Sveučilišta u Slavonskom Brodu, potpisala je danas ministrica Marija Vučković

Ujedno je objavljen i javni poziv kojim su pozvana visoka učilišta da dostave podatke o iskazanom interesu studenata za korištenje sredstava stipendija za akademsku godinu 2020./2021.

Bespovratna sredstva studentima viših godina

Ovo je, podsjećaju, druga godina zaredom kako dodjeljuju bespovratna sredstva studentima viših godina preddiplomskih i diplomskih studija u poljima agronomije, biotehnologije, prehrambene tehnologije i nutricionizma u iznosu od 10.000 kuna po studentu za akademsku godinu.

Pravo na dodjelu imaju redoviti i izvanredni studenti 2. i 3. godine preddiplomskih sveučilišnih i stručnih studija te 1. i 2. godine diplomskih sveučilišnih ili specijalističkih diplomskih stručnih studija koji su u akademskoj godini za koju se dodjeljuje stipendija prvi puta upisali godinu studija za studijski program iz biotehničkih znanosti.

Cilj je, između ostalog i ove mjere, navela je ministrica, zadržati mlade na selu i njihov interes u sektoru te na taj način promijeniti strukturu poljoprivrednih gospodarstava i modernizirati ovu proizvodnju.

10 tisuća kuna stipendije za studente Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek

"Da bi to bilo moguće, moramo stimulirati mlade da se obrazuju te ulažu svoje vrijeme, znanje i entuzijazam u zemlju te time u rast i razvoj hrvatske poljoprivrede. Ovo je jedan od načina na koji direktno osiguravamo sredstva za nesmetano studiranje i stjecanje znanja“, istaknula. 

Potpora u trajanju od četiri akademske godine, koja je započela 2019./2020., dodijelila se za 843 studenta u ukupnom iznosu od 8,4 milijuna kuna. Stipendiranje studenata visokih učilišta iz područja biotehničkih znanosti dio je Razvojnog sporazuma "Slavonija, Baranja i Srijem". 


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Stipendije Studenti Ministarstvo poljoprivrede Visoka učilišta


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić