Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obnova
  • 05.05.2021. 14:00

Na natječaj iz Mjere 5 mogu se prijaviti i korisnici koji nisu u Upisniku poljoprivrednika

Korištenje europskih sredstava bit će ključno ne samo za oporavak već i za revitalizaciju poljoprivrede potresom pogođenog područja, rekla je ministrica Vučković.

Foto: Marinko Petković (ilustracija)
  • 729
  • 91
  • 0

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković predstavila je otvoreni Natječaj Mjere 5, tip operacije 5.2.1, za obnovu poljoprivredne proizvodnje na potresom pogođenim područjima vrijedan 120 milijuna kuna.

"Prilagodili smo Natječaj Mjere 5 te omogućili prijave i korisnicima koji nisu upisani u Upisnik poljoprivrednika, a fazu dostave određene dokumentacije, primjerice građevinske dozvole, pomaknuli na kraj ulaganja, uz cijeli niz drugih pogodnosti“, izjavila je prilikom posjeta Sisačko-moslavačkoj županiji, stoji u priopćenju Ministarstva.

Uz pomoć njega će tako pogođeni poljoprivrednici moći sanirati poljoprivredno zemljište, izgraditi i/ili rekonstruirati objekt, popraviti i/ili nabaviti strojeve, mehanizaciju i opremu za proizvodnju, nabaviti domaće životinje i sadnice višegodišnjeg bilja.

"Korištenje europskih sredstava bit će ključno ne samo za oporavak već i za revitalizaciju poljoprivrede potresom pogođenog područja, uz cijeli niz drugih mjera pomoći, a po potrebi ćemo osigurati i dodatna sredstva“, naglasila je.

Dodijeljeni i ugovori iz Mjere 4

Potpredsjednik Vlade RH Tomo Medved ovom je prilikom dodijelio ugovor iz Mjere 4 Programa ruralnog razvoja u vrijednosti odobrene potpore 6,4 milijuna kuna - projekt kojim će se rekonstruirati mreža šumskih prometnica u Kutini te dvije Odluke o dodjeli potpore male vrijednosti za sanaciju šteta od potresa poduzetnicima koji obavljaju djelatnosti prerade drva i proizvodnje namještaja u vrijednosti odobrene potpore veće od 2,5 milijuna kuna.

Tako je do sada iz Programa ruralnog razvoja u Sisačko-moslavačkoj županiji isplaćeno više od 886 milijuna kuna od 1,1 milijardi kuna odobrene potpore.

Ovim uručivanjem ukupno je dodijeljeno 10 Odluka o potporama male vrijednosti za 10 korisnika s područja Sisačko-moslavačke županije u ukupnom iznosu većem od četiri milijuna kuna, u sklopu Programa potpore za koji je u Državnom proračunu ukupno osigurano 10 milijuna kuna. 

120 milijuna kuna za obnovu potresom pogođenih područja

"Zahtjevi za Natječaj mogu se podnositi do 30. lipnja ove godine, a savjetnici Ministarstva poljoprivrede i djelatnici Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu na raspolaganju su poljoprivrednicima za pomoć i podršku s dokumentacijom“, poručila je ministrica.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Potres Tip operacije 5.2.1 Mjera 4 Ugovori Natječaj Program ruralnog razvoja


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.