Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruralni razvoj
  • 14.08.2020. 10:25

Na adrese poljoprivrednika poslan 191 ugovor, vrijednost potpore gotovo 25 milijuna kuna

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, poslala je danas na kućne adrese poljoprivrednika nove ugovore za mjere iz Programa ruralnog razvoja.

Foto: Depositphotos/Wavebreakmedia
  • 4.612
  • 236
  • 0

Na adrese poljoprivrednika diljem Hrvatske, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, poslala je danas nove ugovore za mjere iz Programa ruralnog razvoja RH 2014. - 2020. Riječ je, priopćilo je Ministarstvo poljoprivrede, o njih 191 u vrijednosti potpore od gotovo 25 milijuna kuna.

Tako su za operaciju 6.3.1. "Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“, poslana 153 ugovora u vrijednosti više od 17 milijuna kuna, pri čemu je svakom poljoprivredniku odobreno 15.000 eura u kunskoj protuvrijednosti.

"Riječ je o onima čija su gospodarstva ekonomske veličine od 2.000 eura do 7.999 eura, a koji će taj novac iskoristiti za ulaganja u razne aktivnosti na svojim OPG-ovima. Pomoću odobrenih sredstava financira se kupnja domaćih životinja, višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala, gradnja i opremanje prostora, kupnja ili zakup poljoprivrednog zemljišta, mehanizacije, strojeva i opreme te podizanje višegodišnjih nasad. Mogu se izgraditi i opremiti objekti za prodaju i prezentaciju vlastitih proizvoda", pojašnjavaju iz Ministarstva.

Kako podsjećaju, od početka provedbe Programa ruralnog razvoja, najveće zanimanje korisnici su pokazali upravo za ovaj tip operacije, a ukupno je zaprimljeno 6.013 prijava. Početna alokacija u iznosu od 279 milijuna kuna, predviđena za financiranje projekata pristiglih na natječaj, povećana je na 474,3 milijuna kuna, čime se može financirati 4.261 projekt.

Uz navedene, poslano je i 38 ugovora korisnicima operacije 19.2.1 "Provedba operacija unutar CLLD strategije“ (LEADER – M19) ukupne vrijednosti više od 7,7 milijuna kuna. 

Na adrese poljoprivrednika poslano novih 130 ugovora vrijednih više od 45 milijuna kuna

Inače, početkom srpnja, Agencija za plaćanja na adrese poljoprivrednika poslala je 130 novih ugovora za mjere iz Programa ruralnog razvoja. Riječ je tada bilo o rješenjima iz operacija 6.3.1, 4.1.1, 8.5.2 i 7.4.1. 


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Ruralni razvoj Ugovori Mali poljoprivrednici


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Nedjeljni obilazak polja ;)