Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruralni razvoj
  • 24.04.2018. 15:15

Mladi poljoprivrednici, od sutra kreću prijave na natječaj podmjere 6.1.1.!

Prijavite se na natječaj za operaciju 6.1.1.!

Foto: Bigstockphoto/Ekaterina latsenko
  • 2.197
  • 171
  • 0

Od sutra kreću prijave na natječaj podmjere 6.1.1.! Naime, kako navode iz Ministarstva poljoprivrede, natječaj za operaciju 6.1.1. "Potpora mladim poljoprivrednicima" iz Programa ruralnog razvoja RH objavljen je 11. travnja 2018. godine, a od sutra, 25. travnja 2018. godine u podne, do 13. lipnja 2018. godine u podne moguće je u AGRONET-u podnositi Potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu.

Kako podsjećaju, na natječaj se mogu prijaviti mladi poljoprivrednici stariji od 18 i mlađi od 40 godina (na dan podnošenja Zahtjeva za potporu) koji posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po prvi put na poljoprivrednom gospodarstvu postavljeni za nositelja poljoprivrednog gospodarstva, ali ne duže od 24 mjeseca prije podnošenja Zahtjeva za potporu.

Objavljen novi natječaj za mlade poljoprivrednike, do 132 milijuna kuna potpora po novim pravilima!

Nova pravila omogućavaju da se prijave i oni mladi poljoprivrednici kojima poljoprivreda nije osnovna djelatnost, pa se visina potpore koju je moguće ostvariti dijeli na:

  • 372.000,00 kuna onima kojima će poljoprivreda biti glavno zanimanje i koji će biti obveznici doprinosa za socijalno osiguranje po osnovi poljoprivrede (mirovinsko i zdravstveno osiguranje) najmanje 5 godina nakon konačne isplate potpore.
  • 148.800,00 kuna  onima kojima poljoprivreda neće biti glavno zanimanje i koji neće biti obveznik doprinosa za socijalno osiguranje po osnovi poljoprivrede.

"Na raspolaganju je 132,6 milijuna kuna u ovom natječaju. Financirati možete od kupnje poljoprivredne mehanizacije i opreme, domaćih životinja do bilja, sjemenja i sadnog materijala. Vi najbolje znate što vam treba, a u natječaj je uključeno i građenje, opremanje prostora, podizanje ili rekonstrukcija trajnih nasada. Ostavljene su široke mogućnosti i vjerujem da će svatko naći ponešto za sebe", izjavio je ministar Tomislav Tolušić, stoji u priopčenju Ministarstva. 

Detalje natječaja možete pogledati ovdje.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Ruralni razvoj Mjera 6 Natječaj Mladi poljoprivrednici


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]