Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruralni razvoj
  • 31.03.2021. 10:45
  • Osječko-baranjska, Osijek

Mjere 4 i 6: U Osijeku uručeni ugovori vrijednosti potpora 17 milijuna kuna

Ukupna vrijednost odobrenih projekata za 12 korisnika s područja Osječko-baranjske županije je 34 milijuna kuna. 

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
  • 1.546
  • 770
  • 0

Ugovore iz mjera Programa ruralnog razvoja za 12 korisnika s područja Osječko-baranjske županije uručila je jučer, u Velikoj vijećnici Skupštine OBŽ u Osijeku, ministrica poljoprivrede Marija Vučković

Riječ je o novcu za modernizaciju i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava, korištenje obnovljivih izvora energije te razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima.

Vrijednost potpora iznosi 17 milijuna kuna, a ukupna vrijednost odobrenih projekata je 34 milijuna kuna. 

Ugovori iz mjera 4 i 6 za 12 korisnika

Tako je ugovor o financiranju u okviru Natječaja za provedbu tipa operacije 4.1.1. "Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava" (ulaganja u skladišne kapacitete za krumpir) odobren za tvrtku Kanaan d.o.o. Donji Miholjac. Također, za isti tip operacije, ali za tovno gospodarstvo ugovor je primio Poljoprivredni obrt Dominik B. iz Hrastovca.

Predstavnicima Kolić d.o.o. Budrovci, OPG Bašić Vesna iz Čeminca, OPG Kvetek Ivan iz Valpova, Risnjak d.o.o. Petrijevci, Veterinarska ambulanta Martes d.o.o. Semeljci uručeni su ugovori za tip operacije 4.1.3. "Korištenje obnovljivih izvora energije".

Za korištenje obnovljivih izvora energije kroz operaciju 4.2.2. ugovore su potpisali Obrt u poljoprivredi Euro-farm iz Koritne i Balkan lov d.o.o. Podgorje Bračevačko, a za 6.4.1. "Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima" Pranjić promet d.o.o. Novi Čeminac, Obrt u poljoprivredi Euro-farm iz Koritne i 3D iz Ličkog Novog Sela.

Povećanje stočnog fonda u OBŽ 

Ministrica Vučković tom je prigodom kazala i kako su u ovoj županiji iz PRR ugovorene potpore u vrijednosti od 2,1 milijarde kuna od čega je 1,7 milijardi već iskorišteno.

"To govori da se Program ruralnog razvoja dobro, brzo i dovoljno ugovara i, što je još važnije, na vrijeme se isplaćuje pa hrvatski poljoprivrednici unatoč teškim i izazovnim vremenima ne odustaju od ove djelatnosti, a u realizaciju projekata ulažu značajna vlastita sredstva“, rekla je prilikom uručivanja. 

Naglasila je kako treba biti oprezan s podacima o kretanjima proizvodnje, no činjenica je da je hrvatska poljoprivredna proizvodnja prošle godine ostvarila najveći rast od 2008. godine, kao i da se u OBŽ nije smanjio nego povećao stočni fond.

Potpisivanju ugovora nazočio je i predsjednik Vlade Andrej Plenković koji je istaknuo kako će ove potpore biti izravna potpora poljoprivrednicima i razvoju poljoprivrede te da su na tragu strategije za razvoj hrvatske poljoprivrede. 


Tagovi

OBŽ Ugovori Tip operacije 4.1.1. Tip operacije 4.1.3. Tip operacije 4.2.2. Tip operacije 6.4.1. Marija Vučković Andrej Plenković Ruralni razvoj


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle uspjeh je djelomičan. Prvo zahvala gđi Maji Celing Celić na savjetu i informacijama. Sjeme tikve sudovnjače je dalo rezultat. Ostalo sjeme (one tikve sa dugačkim vratom nisu uspjele, jako su se deformirale u oblik krastavca :-) ). U p... Više [+]