Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Covid potpore
  • 02.12.2020. 07:35

Ministarstvo zatražilo žurni nastavak mjera pomoći poljoprivrednicima u koronakrizi

Zatraženo je da se u 2021. godini omogući nastavak provedbe "Izvanredne privremene potpore poljoprivrednicima i MSP-ovima koji su posebno pogođeni krizom uzrokovanom bolešću Covid-19.

Foto: Depositphos/Rawlik
  • 298
  • 262
  • 0

Žurni nastavak mjera pomoći poljoprivrednicima u koronakrizi zatražilo je Ministarstvo poljoprivrede od Europske komisije. 

Kako navode, ministrica Marija Vučković obratila se povjereniku Januszu Wojciechowskom te upozorila kako su uvjeti poslovanja značajno otežani te je došlo do dodatnih tržišnih poremećaja u kratkim lancima opskrbe, što bi moglo uzrokovati još ozbiljnije financijske probleme te dodatno smanjiti proizvodnju i likvidnost u sektoru poljoprivrede.

Stoga je zatraženo razumijevanje i djelovanje Komisije kako bi se osigurala što skorija provedba predloženih mjera i donijele nužne izmjene i dopune zakona Europske unije.  

Predloženo je, dodaju, da se u 2021. godini omogući nastavak provedbe "Izvanredne privremene potpore poljoprivrednicima i MSP-ovima koji su posebno pogođeni krizom uzrokovanom bolešću Covid-19“, kriznih mjera vezanih uz potporu za privatno skladištenje vina te potporu za destilaciju vina u kriznim slučajevima, kao i provedba mjere potpore za privatno skladištenje svinjskog mesa, po uzoru na ovčje i kozje meso te goveđe meso koje su bile u primjeni u svibnju ove godine.  

Sama ministrica navela je da vjeruju u uspješan nastavak suradnje s EK, koja je do sada bila produktivna i promptna u rješavanju problema u poljoprivrednom sektoru.

"U narednom razdoblju potrebno je poduzeti dodatne korake s ciljem pomoći proizvođačima kako bi se kako bi se umanjili negativni učinci ove krize na tržište i očuvala poljoprivredna proizvodnja", naglasila je, zaključuje se u priopćenju. 


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Covid Covid potpore Mjere pomoći Marija Vučković Janusz Wojciechowski


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]