Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nove mjere
  • 02.02.2022. 10:30

Ministarstvo najavilo nove mjere sprječavanja šteta od divljači na usjevima

Obrada prijava za Natječaj za sufinanciranje premije police osiguranja za štetu od divljači na poljoprivrednim usjevima u 2021. godini je još uvijek u tijeku.

Foto: Depositphotos/budabar
  • 1.632
  • 218
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede priopćilo je da i u 2022. nastavlja s mjerama pomoći za smanjivanje šteta na usjevima prouzročenih od divljači.

Naime, najavili su da će uskoro objaviti natječaje za sufinanciranje premije police osiguranja. Kako navode u priopćenju, o tome će javnost biti pravodobno obaviještena putem mrežne stranice i odgovarajućih glasila.

Obrada prijava još traje

Također, u razdoblju od 6. prosinca do 31. prosinca 2021. proveden je i Natječaj za sufinanciranje premije police osiguranja za štetu od divljači na poljoprivrednim usjevima u 2021. godini.

Kako podsjećaju, on je bio  ukupno planirane vrijednosti od 6 milijuna kuna uz mogućnost povećanja, uz intenzitet sufinanciranja do 70 posto prihvatljive premije osiguranja. Na natječaj se javilo 13 prijavitelja, a obrada prijava još je u tijeku.

Raspisan natječaj: Šest milijuna kuna za osiguranje usjeva od divljači

S istim ciljem u studenom 2021. su raspisali natječaj za sufinanciranje zaštitnih sredstava - električnih ograda (pastira) i žičanih ograda (mreža), koji je bio otvoren do 20. prosinca 2021. Najveći iznos potpore po korisniku bio je do 50.000 kuna, a dobila su ju 103 korisnika.


Tagovi

Divljač Štete Natječaji Ministarstvo poljoprivrede Police osiguranja


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]