Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mjera 6
  • 20.05.2016. 18:30

Malim poljoprivrednicima 15.000 eura po projektu

Agencija odobrila projekte malim poljoprivrednicima - svakom po 15.000 eura!

Foto: Nedjeljko Musulin
  • 7.362
  • 365
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju započela je s izdavanjem konačnih odluka o dodjeli sredstava za operaciju 6.3.1. "Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava". Prvih 330 odluka bit će dostavljeno poljoprivrednicima putem AGRONET-a u narednim danima.

Potpora predviđena ovim natječajem povećana je za 1,86 milijuna eura, pa sredstva javne potpore iznose ukupno 16.860.000 eura u kunskoj protuvrijednosti, umjesto predviđenih 15 milijuna eura (za 1.000 projekata).

Financiraju se svi projekti koji ispunjavaju kriterije

Time će biti omogućeno financiranje svih projekata malih poljoprivrednika koji su ispunili kriterije Pravilnika i Natječaja. Svakom poljoprivredniku odobrava se fiksna potpora u iznosu od 15.000 eura u kunskoj protuvrijednosti - odnosno financira im se 100% ukupno prihvatljivih troškova projekta.

Od kupnje životinja, sjemena, zemljišta do novih nasada

Ovu potporu mali poljoprivrednici mogu iskoristiti za kupnju domaćih životinja, bilja, sjemena i sadnog materijala, kupnju zemljišta, mehanizacije i opreme te kupnju, građenje ili opremanje objekata u svrhu obavljanja poljoprivredne proizvodnje ili prerade. U okviru ove operacije mogu se podizati novi nasadi, poboljšati kvaliteta poljoprivrednog zemljišta te izgraditi objekti za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda.

Isplata u dvije rate

Svi projekti malih poljoprivrednika koje je odobrila Agencija za plaćanja mogu biti isplaćeni u dvije rate - 50% potpore korisnici mogu zatražiti odmah nakon Odluke o dodjeli sredstava, a preostalih 50% nakon provedenih aktivnosti iz poslovnog plana.

Potpora unutar podmjere 6.3 može se dodijeliti samo jednom tijekom programskog razdoblja 2014.-2020. po jednom malom poljoprivrednom gospodarstvu.

Foto: Nedjeljko Musulin


Tagovi

OPG Projekti Program ruralnog razvoja


Partner

APPRRR

Ulica grada Vukovara 269d, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 6002 700, e-mail: info@apprrr.hr web: http://www.apprrr.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić