Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nacionalne manjine
  • 17.10.2022. 13:55

Malim OPG-ovima na područjima naseljenim nacionalnim manjinama 34 milijuna kuna

Provođenje ovakvih mjera doprinosi smanjenju nezaposlenosti na ruralnom području i socio-ekonomskom osnaživanju OPG-ova

Foto: Maja Celing Celić (ilustracija)
  • 2.009
  • 166
  • 0

Malim poljoprivrednim gospodarstvima na potpomognutim područjima dodijeljeno je 34 milijuna kuna, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede. 

Riječ je, podsjećaju, o Natječaju u 2022. godini prema programu za financiranje projekata lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina, a prema kojem je dodijeljeno 34.034.802,95 kuna za 573 mala poljoprivredna gospodarstva.

"Ministarstvo na ovaj način pomaže malim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima na potpomognutim područjima tradicionalno naseljenim nacionalnim manjinama u njihovu prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju, održivi razvoj i povećanje prihoda", pojašnjavaju dodajući da provođenje ovakvih mjera doprinosi smanjenju nezaposlenosti na ruralnom području i socio-ekonomskom osnaživanju OPG-ova na područjima jedinica lokalne samouprave koje ulaze u prve četiri skupine prema vrijednosti indeksa razvijenosti i s udjelom više od pet posto pripadnika nacionalnih manjina u ukupnom stanovništvu prema Popisu stanovništva iz 2011. godine.. 

Navode i da se ovakvi natječaji provode u skladu s Programom Vlade Republike Hrvatske za mandat 2020.-2024. i Operativnim programima nacionalnih manjina za razdoblje 2021.-2024., a s ciljem ostvarivanja ravnomjernog razvoja svih krajeva RH.

Odluku o dodjeli bespovratnih sredstava možete pogledati u dokumentu ispod teksta. 


Dokumenti


Tagovi

Natječaj Potpomognuta područja OPG Nacionalne manjine


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]