Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • LAG Krka
  • 05.11.2018. 12:00

LAG Krka objavio je prvi natječaj iz Programa ruralnog razvoja vrijedan više od milijun kuna!

Nakon gotovo 7 godina od osnivanja, LAG Krka napokon je ispunio preduvjete za objavu prvog LAG Natječaja. Tko se može javiti? Pročitajte!

Foto: LAG Krka
  • 154
  • 8
  • 0

LAG Krka objavio je prvi natječaj vrijedan više od milijun kuna! "Nakon gotovo 7 godina od osnivanja, LAG Krka napokon je ispunio preduvjete za objavu prvog LAG Natječaja, te je dana 29. listopada 2018. godine objavio prvi u nizu natječaja iz Lokalne razvojne strategije LAG-a za Tip operacije (TO) 3.1.1. "Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti, te povezanu infrastrukturu“, a koji je sukladan TO 7.4.1. iz Programa ruralnog razvoja RH 2014. - 2020. Ukupan iznos raspoloživih sredstava po ovom LAG Natječaju iznosi 1.309.840,00 kuna", navodi Ivona Malenica, voditeljica ureda.

Rok za podnošenje prijave projekata je od 16.11.2018. do 15.02.2019. godine.

LAG Krka - mjesto drniškog pršuta, ali ne samo toga

Kako bi bio prihvatljiv, nositelj projekta mora imati sjedište/prebivalište na području LAG-a Krka, što uključuje: gradove: Drniš, Skradin, te sedam naselja Grada Šibenika: Brnjica, Čvrljevo, Dubrava, Goriš, Gradina, Konjevrate i Lozovac i općine: Bilice, Promina, Ružić i Unešić, te biti jedan od sljedećih organizacijskih oblika:

  • jedinica lokalne samouprave
  • trgovačko društvo u većinskom vlasništvu jedinica lokalne samouprave
  • javna ustanova neprofitnog karaktera u kojoj su osnivači jedinice lokalne samouprave osim javnih vatrogasnih postrojbi, lokalnih i regionalnih razvojnih agencija, škola
  • udruga koja se bavi humanitarnim i društvenim djelatnostima od posebnog interesa za lokalno stanovništvo i čije su djelatnosti u skladu s ciljnim skupinama i klasifikacijom djelatnosti udruga, povezana s prihvatljivim ulaganjem (isključujući lokalne akcijske grupe, zajednice udruga, zaklade, fundacije)
  • vjerska zajednica koja ima organizacijski oblik na lokalnom nivou i koja se bavi humanitarnim i društvenim djelatnostima od posebnog interesa za lokalno stanovništvo
  • lokalna akcijska grupa koja je odabrana unutar Programa.

Detaljne informacije o Natječaju mogu se pronaći ovdje


Tagovi

LAG Krka Ruralni razvoj Natječaj


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]