Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Potpore
  • 05.05.2022. 13:45

Krenulo podnošenje zahtjeva za potporu proizvođačima šećerne repe

Korisnici potpore dužni su u 2022. godini u plodored uključiti šećernu repu i isporučiti ju u preradbeni lanac s namjenom proizvodnje šećera. Počelo je i podnošenje zahtjeva za potpore sisačko-moslavačkim poljoprivrednicima.

Foto: Renata Prusina/Arhiva AK
  • 381
  • 46
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavijestila je da je otvoreno podnošenje zahtjeva za potporu za proizvođače šećerne repe za 2022. godinu.

Kako napominju, podnijeti ih možete u razdoblju od 5. svibnja 2022. godine do 30. lipnja 2022. godine.

Prihvatljivi korisnici su proizvođači šećerne repe upisani u Upisnik poljoprivrednika, koji su podnijeli Zahtjev i ostvaruju pravo na proizvodno vezanu potporu za šećernu repu u 2022. godini.

Korisnici su dužni u 2022. godini plodoredom na svom gospodarstvu osigurati sjetvu šećerne repe i isporučiti ju u preradbeni lanac s namjenom proizvodnje šećera, na način kako je regulirano posebnim propisom za proizvodno vezanu potporu za šećernu repu.

Više informacija možete pronaći ovdje.

Zahtjev  se podnosi Agenciji za plaćanja putem Agronet-a, a uz njega su podnositelji dužni priložiti popunjenu i ovjerenu Izjavu o poslovnim subjektima koji su međusobno povezani vlasničkim ili drugim odnosima, a podnijeli su Zahtjev ili popunjenu i ovjerenu Izjavu da nemaju poslovnih subjekata koji su međusobno povezani vlasničkim ili drugim odnosima, a podnijeli su Zahtjev.

Po podnošenju putem AGRONET-a podnositelj je dužan dostaviti ispisani i ovjereni Zahtjev za potporu i priloženu dokumentaciju na adresu: Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Ulica grada Vukovara 269d, 10 000 Zagreb, s naznakom: "Program potpore za proizvođače šećerne repe za 2022. godinu".

Potpore za sisačko-moslavačke poljoprivrednike

Danas je također krenulo podnošenje zahtjeva za potporu iz Programa potpore poljoprivrednicima na području Sisačko-moslavačke županije, a mogu se predati sve do 30. lipnja ove godine.

Detalje pronađite na ovom linku.

Za potporu su prihvatljivi poljoprivredni proizvođači s poljoprivrednim površinama na području te županije, upisani u Upisnik poljoprivrednika, koji su podnijeli Jedinstveni zahtjev Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u 2021. godini, s prihvatljivim površinama veličine 1 ha i više na kojima se uzgaja jedna ili više prihvatljivih kultura (ratarske kulture, povrće, trajni nasadi, ukrasno i ljekovito bilje te ugar).

Poljoprivredni proizvođači kojima je ugar prihvatljiva površina, na toj površini u 2022. godini moraju proizvoditi poljoprivrednu kulturu, napominju iz APPRRR-a.


Povezana biljna vrsta

Šećerna repa

Šećerna repa

Sinonim: - | Engleski naziv: Sugar beet | Latinski naziv: Beta vulgaris var. saccharifera

Šećerna repa je industrijska biljka koja se uzgaja za proizvodnju šećera, zbog visoke koncentracije saharoze u njezinom zadebljanom korijenu. Iz šećerne repe se dobije 16%... Više [+]

Tagovi

Potpore Šećerna repa Sisačko-moslavačka županija APPRRR


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]