Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ugovori o financiranju
  • 11.04.2022. 15:50

Krenulo izdavanje prvih ugovora za tip operacije 6.3.1

Vrijednost ulaganja prvih 28 ugovora iznosi 3,3 milijuna kuna, priopćili su iz Ministarstva poljoprivrede

Foto: Depositphotos/fotokostic
  • 4.942
  • 368
  • 1

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, nakon provedbe administrativnih kontrola, danas je započela s izdavanjem i slanjem prvih ugovora o financiranju korisnicima koji su se javili na 4. Natječaj za tip operacije 6.3.1 – Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava iz Programa ruralnog razvoja RH 2014-2020, priopćilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Kako navode, vrijednost ulaganja prvih 28 ugovora iznosi 3,3 milijuna kuna, ponajprije su usmjerena na razvoj poljoprivrednih gospodarstava i povećanje proizvodnje, a intenzitet javne potpore iznosi 100 posto putem Instrumenta Europske unije za oporavak (EURI).

Korisnici ove operacije su poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednika i to samoopskrbna obiteljska poljoprivredna gospodarstva, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, obrti kojima je poljoprivreda pretežita djelatnost upisana u obrtnom registru, trgovačka društva kojima je poljoprivreda glavna djelatnost upisana u Registru poslovnih subjekata koji se vodi pri Državnom zavodu za statistiku (isključujući trgovačka društva čiji su osnivači i vlasnici javnopravna tijela) te zadruge registrirane za obavljanje poljoprivredne djelatnosti, ekonomske veličine poljoprivrednog gospodarstva od 2.000 EUR do 7.999 eura, koja moraju biti u rangu mikro ili malog poduzeća na način i pod uvjetima kako je to propisano Prilogom I Uredbe (EU) br. 702/2014.

Objavljene su inicijalne rang liste za tipove operacija 6.3.1 i 6.1.1

"Do sada je putem operacije 6.3.1 putem tri natječaja za 6.422 korisnika ugovoreno 717,4 milijuna kuna i isplaćeno 661,3 mil. kn", napomenuli su iz Ministarstva.


Tagovi

Tip operacije 6.3.1 Izdavanje ugovora APPRRR Ministarstvo poljoprivrede


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

TOP 3 vrste mesa koje preporučuju stručnjaci

Svijest ljudi o važnosti pravilne i uravnotežene prehrane raste, pri čemu tu spada i meso. Prema Njemačkom društvu za prehranu (DGE), preporuke za unos mesa iznose 300-60...

Više [+]