Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • APPRRR
  • 02.05.2023. 10:30

Koje su mogućnosti kombiniranja tipova operacija iz Podmjere 10.1 i intervencija SP-a?

Dodatno pojašnjenje kriterija odabira br. 5 "Pozitivan utjecaj na okoliš“, objavila je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Foto: Depositphotos/budabar
  • 4.987
  • 286
  • 0

Mogućnosti kombiniranja tipova operacija iz Podmjere 10.1. "Plaćanja obveza povezanih s poljoprivredom, okolišem i klimatskim promjenama“ iz Programa ruralnog razvoja 2014. - 2020. i intervencija Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike 2023. - 2027. za potrebe isplate zahtjeva u sklopu tipa operacije 6.1.1 "Potpora mladim poljoprivrednicima“ i 6.3.1 "Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“, objavila je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. 

Kako pojašnjavaju, s obzirom na početak novog programskog razdoblja i provedbu intervencija iz SP ZPP, korisnici koji su ostvarili bodove po kriteriju odabira br. 5 "Pozitivan utjecaj na okoliš“ za podtočku 5.2 "Aktivnosti iz poslovnog plana se odnose na Podmjeru 10.1. Plaćanja obveza povezanih s poljoprivredom, okolišem i klimatskim promjenama“, da bi bili prihvatljivi za isplatu, kod podnošenja konačnog zahtjeva moraju imati podnesen jedinstveni zahtjev za intervenciju iz SP. koja je ekvivalent pojedinom tipu operacije iz Podmjere 10.1. PRR. 

Odnosno, ako ne postoji ekvivalent tipu operacije iz Podmjere 10.1. PRR, moraju imati podnesen jedinstveni zahtjev za alternativnu agrookolišnu intervenciju unutar SP ZPP. 

Primjerice operacije 10.1.1. "Obrada tla i sjetva na terenu s nagibom za oranične jednogodišnje kulture" nema u SP-u, a alternativne agrookolišne intervencije su 31.01. Intenzivirana raznolikost poljoprivrednih površina, 31.03. Intenzivirano održavanje ekološki značajnih površina, 70.04. Ekološki uzgoj, 31.04. Uporaba stajskog gnoja na oraničnim površinama i 70.02.03. Uspostava poljskih traka.

Započelo je podnošenje Jedinstvenog zahtjeva za izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjere

Koje su sve mogućnosti, pogledajte u dokumentu ispod teksta. 


Dokumenti


Tagovi

PRR SP ZPP Intervencije Mjere Kombiniranje Zahtjev za isplatu Potpore APPRRR


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić