Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nusproizvodi
  • 12.04.2022. 16:30

Kako do potpore za zbrinjavanje nusproizvoda životinjskog podrijetla?

Najveći je iznos potpore 0,20 kn po kilogramu isporučenih nusproizvoda, a ukupna omotnica za ovu godinu je 5 milijuna kuna

Foto: Depositphotos/asayenkaa
  • 237
  • 43
  • 0

Od 15. do 30. travnja 2022. svi zainteresirani subjekti mogu podnijeti zahtjev za nacionalnu potporu za zbrinjavanje nusproizvoda životinjskog podrijetla za ovu godinu iz Programa potpore zbrinjavanja nusproizvoda životinjskog podrijetla od 2021. do 2023. godine, obavijestili su iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR).

Naime, ova se potpora dodjeljuje za pokriće dijela troškova zbrinjavanja nusproizvoda 1., 2. i 3. kategorije koji su nastali tijekom procesa proizvodnje u objektima za klanje stoke od 1. siječnja do 31. prosinca prethodne godine.

"Ukupna omotnica za 2022. godinu od 5 milijuna kuna proporcionalno će se raspodijeliti prihvatljivim korisnicima sukladno broju kilograma nusproizvoda evidentiranih u aplikaciji 'Nusproizvodi' u okviru Jedinstvenog registra domaćih životinja kojeg vodi Ministarstvo poljoprivrede", pojašnjavaju iz APPRRR-a dodavši da je najveći iznos potpore 0,20 kn po kilogramu isporučenih nusproizvoda.

Tko su prihvatljivi korisnici?

Kako navode, za potporu su prihvatljivi korisnici koji posluju u odobrenim objektima za klanje papkara i kopitara ili peradi i lagomorfa upisani u Upisnik odobrenih objekata u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla kojega vodi resorno ministarstvo.  

Dodatne informacije i potrebne obrasce možete pronaći ovdje.

Zahtjev za potporu podnosi se Agenciji za plaćanja isključivo pisanim putem na obrascu, kojeg je nakon popunjavanja potrebno ispisati, ovjeriti i dostaviti neposredno ili preporučenom pošiljkom na adresu: Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Ulica grada Vukovara 269d, 10000 Zagreb s naznakom: "Zahtjev za potporu – nusproizvodi 2022."

"Uz Zahtjev za potporu obvezno je priložiti i popunjenu i potpisanu Izjavu o poslovnim subjektima", napominju iz APPRRR-a.


Tagovi

Potpore Nusproizvodi Životinjsko podrijetlo Zahtjevi za potporu APPRRR


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle od 6 sjemenki uguranih u obično vulgaris zemlju izniklo je 4 mladice. Nije još vrijeme za sadnju ali klijavost sjemenki kakve jesu je solidna. Ove će biti probno posađene kad još malo ojačaju pa kako im bude.