Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mjera 1
  • 02.02.2023. 13:30

Kako do besplatne izobrazbe o pesticidima?

Izobrazba za sve profesionalne korisnike sredstava za zaštitu bilja provodi se putem Mjere 1 Programa ruralnog razvoja te je za polaznike besplatna, objavili su iz Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede.

Foto: Depositphotos/fotokostic
  • 2.422
  • 169
  • 1

Stupanjem na snagu Zakona o održivoj uporabi pesticida Ministarstvo poljoprivrede odnosno Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede započinje s provedbom izobrazbe o sigurnom rukovanju i njihovoj pravilnoj primjeni.

"Navedena izobrazba za sve profesionalne korisnike sredstava za zaštitu bilja provodi se putem Mjere 1 Programa ruralnog razvoja te je za polaznike besplatna", objavili su iz Uprave.

Naime, prema navedenom Zakonu svi profesionalni korisnici, distributeri i savjetnici sredstava za zaštitu bilja moraju imati zadovoljavajuće znanje o sigurnom rukovanju i pravilnoj primjeni pesticida.

Znanja se stječu izobrazbom koju ispred nadležne Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede provodi 148 ovlaštenih predavača u svim županijama Republike Hrvatske.

Izobrazba se provodi kroz dva modula: osnovni (četverodnevni tečajevi, prema 25-satnom programu) i dopunski modul (7- satni program).

Kako napominju, polaznici izobrazbe moraju biti punoljetni, imati završenu najmanje osnovnu školu, te važeću e-mail adresu.

Prijavu na izobrazbu (osnovnu ili dopunsku) i polaganje ispita pratite pod "Tečajevi" na ovom linku. Također, iz Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede navode i da se možete javiti najbližem savjetniku na terenu, a popis kontakt osoba pogledajte ovdje.


Tagovi

Izobrazba Pesticidi Besplatna izobrazba Mjera 1 Ministarstvo poljoprivrede


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer