Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Projekti
  • 01.10.2020. 17:00

Još stignete sudjelovati u kreiranju baze EU projekata, produljen rok prijave

Do sada je prijavljeno 1.998 projekata vrijednih više od 3,35 milijardi eura. Dvije trećine odnosi se na sektor poljoprivrede i ruralnog razvoja, odnosno na javnu infrastrukturu.

Foto: Jumpstory
  • 121
  • 78
  • 0

Prijava prijedloga u bazu projekata za financiranje u poljoprivredi, ruralnom razvoju, šumarstvu i ribarstvu produljena je do 14. listopada, priopćili su iz Ministarstva poljoprivrede. 

Kako pojašnjavaju, zbog iznimnog interesa potencijalnih korisnika, a u cilju kvalitetne pripreme programskih dokumenata, strategija i planova, s posebnim naglaskom na programiranje prijelaznog i sljedećeg programskog razdoblja, omogućili su produljenje inicijalnog roka za još dva tjedna. Pozivaju sve zainteresirane na nastavak unosa projektnih prijedloga koji se obavlja putem Google obrasca.

Do sada prijavljeno 1.998 projekata

Do sada je prijavljeno 1.998 projekata vrijednih više od 3,35 milijardi eura. Dvije trećine odnosi se na sektor poljoprivrede i ruralnog razvoja, odnosno na javnu infrastrukturu. Više od polovine je već u određenoj fazi pripremljenosti za realizaciju, od kojih je 229 projekata spremno za realizaciju, 236 ima ishodovane akte o pravima gradnje i druge potrebne dozvole, a 312 ima izrađenu projektno-tehničku dokumentaciju.

Prijavite se i sudjelujte u kreiranju baze EU projekata do kraja mjeseca

"Na ovaj način želimo saznati kakvim poduzetničkim inicijativama raspolažemo te sukladno tome pronaći načine na koje ih možemo podržati. Ono što nas veseli, pored projekata malih poljoprivrednika, su i projekti jedinica lokalne samouprave fokusirani na jačanje ruralne infrastrukture.

Također, uočavamo i snažan impuls iz prerađivačke industrije bez koje nema ni razvoja primarne poljoprivredne proizvodnje. Prikupljeni podaci će nam biti važno uporište u razgovorima u Europskoj komisiji te ćemo, zahvaljujući njima, biti efikasniji u programiranju i planiranje budućih sredstava“, ističe ministrica poljoprivrede Marija Vučković, zaključuje se u priopćenju. 


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Ministarstvo poljoprivrede Projekti Prijava Baza Financiranje


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?