Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Potpora
  • 05.10.2022. 08:50

Jeste li provjerili račun? Isplaćeno je 67,5 milijuna kuna izvanredne potpore za tri sektora

Cilj je ublažiti posljedice porasta cijena stočne hrane i energenata te omogućiti nastavak primarne proizvodnje u odabranim sektorima stočarstva, navodi Ministarstvo poljoprivrede.

Foto: Martina Pavlović
  • 21.414
  • 1.142
  • 0

Prošloga tjedna isplaćeno je 67,5 milijuna kuna korisnicima u sektorima mliječnog govedarstva, svinjogojstva i peradarstva, objavilo je Ministastvo poljoprivrede. 

Riječ je o sredstvima iz Programa izvanrednih mjera za prilagodbu proizvođačima u sektorima mliječnog govedarstva, svinjogojstva i peradarstva. Izvanrednu potporu primilo je više od 4.000 korisnika za ukupno više od 7.300.000 grla/kljunova.

Kako pojašnjavaju, poremećaji na globalnom i europskom tržištu imaju snažan utjecaj na povećanje većine proizvodnih troškova u poljoprivredi. Primarnim poljoprivrednim proizvođačima ulazni troškovi rastu do neodrživih razina, a kao posebno osjetljivi u sektoru stočarstva izdvojeni su sektori mliječnog govedarstva, svinjogojstva i peradarstva.

Stoga je cilj dodjelom izvanredne potpore cilj je ublažiti posljedice porasta cijena stočne hrane i energenata te omogućiti nastavak primarne proizvodnje u odabranim sektorima,

"A čime će se izravno pridonijeti sigurnosti opskrbe stanovništva mlijekom, svinjskim mesom, mesom peradi i jajima", stoji u objavi. 
 


Povezane stočne vrste

Svinjogojstvo

Svinjogojstvo

Svinjogojstvo predstavlja granu stočarstva kojoj je cilj proizvodnja i snabdijevanje tržišta svinjskim mesom i prerađevinama. Posebna se pozornost posvećuje kvaliteti mesa, a pod... Više [+]

Peradarstvo

Peradarstvo

Pod peradarstvom se prvenstveno podrazumijeva uzgoj kokoši, pura, gusaka i pataka. Od peradi se dobivaju izuzetno kvalitetne glavne namjernice poput jaja i mesa, ali uz njih tu su... Više [+]

Tagovi

Izvanredna potpora Stočarstvo Mliječno govedarstvo Svinjogojstvo Peradarstvo


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]