Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izvanredna potpora
  • 15.10.2020. 12:00

Izvanredna potpora: EK odobrila 2,5 milijuna eura za stočarstvo

Europska komisija je odobrila izvanrednu potporu za pomoć stočarima koji se nose s nedostatkom likvidnosti zbog koronakrize.

Foto: Bigstock/grigorenko
  • 1.594
  • 440
  • 0

Europska komisija odobrila je malteški program vrijedan 2,5 milijuna eura za podršku uzgajivačima životinja pogođenim izbijanjem koronavirusa.

Shema je odobrena u skladu s Privremenim okvirom državnih potpora, a prema njoj javna će se podrška pružati u obliku izvanredne potpore. Njena je svrha pomoći stočarima da se nose s nelikvidnošću uzrokovanom izbijanjem pandemije, a koja je, između ostalog, rezultat zaustavljanja ugostiteljskog sektora.

Ulaganje u svinjogojstvo: Otvorena dva nova savjetovanja za podmjeru 4.1

Pomoć neće premašiti 100.000 eura po tvrtki koja djeluje u primarnom poljoprivrednom sektoru, predviđeno je Privremenim okvirom.

Također, zaključeno je da je mjera potrebna, primjerena i razmjerna kako bi se otklonili ozbiljni poremećaji u gospodarstvu država članice, u skladu s člankom 107. stavkom 3. točkom (b) UFEU-a i uvjetima utvrđenim u Privremenom okviru. 

Podsjećamo, pojedine su države članice od Europske komisije zatražile dodatne potpore kako bi financirale poljoprivredne proizvođače koji su najteže pogođeni koronakrizom.

Odobrene dodatne potpore poljoprivrednim proizvođačima u tri zemlje EU

Tako su sredstva odobrena Belgiji za pomoć sektoru krumpira, Italiji za destilaciju vina i Litvi za mala i mikro poduzeća.

Više informacija o Privremenom okviru i drugim radnjama koje je Komisija poduzela radi rješavanja ekonomskog utjecaja pandemije koronavirusa možete pronaći ovdje


Tagovi

Europska komisija Izvanredna potpora Koronakriza Stočarstvo


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani, nekaj mi je napalo ružmarin koji stoji na lođi cijelo vrijeme (već drugu godinu), nisam sigurna dal su uši ili pepelnica od previše zalijevanja? Na svaki način trebam riješiti taj problem pa sam planirala obrezati sve do korijena... Više [+]