Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Šećerna repa
  • 21.05.2020. 16:30

Izmjene pravilnika o provedbi programa potpore za proizvođače šećerne repe

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje na temu Pravilnik o izmjeni i dopunama pravilnika o provedbi programa potpore za proizvođače šećerne repe za razdoblje od 2019. do 2021. godine.

Foto: JumpStory
  • 208
  • 21
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje na temu: Pravilnik o izmjeni i dopunama pravilnika o provedbi programa potpore za proizvođače šećerne repe za razdoblje od 2019. do 2021. godine.

Kako pojašnjavaju, Pravilnikom se jasnije propisuju uvjeti za ostvarivanje prava na potporu temeljem Programa te se produljuje rok za podnošenje zahtjeva za potporu u 2020. godini. 

Savjetovanje kao i sve informacije možete pronaći ovdje.

Svi korisnici potpore dužni su svake godine tijekom razdoblja provedbe Programa plodoredom na svom gospodarstvu osigurati sjetvu šećerne repe. U slučaju da korisnik potpore nije u skladu s člankom 6. ovoga Pravilnika plodoredom na svom gospodarstvu osigurao sjetvu šećerne repe svake godine tijekom razdoblja provedbe Programa, dužan je vratiti isplaćenu potporu koju je ostvario u svim godinama podnošenja zahtjeva za potporu iz ovoga Pravilnika.

Prilikom podnošenja zahtjeva za potporu za 2020. godinu, korisnici potpore se obvezuju u 2021. godini uzgajati šećernu repu na najmanje 40% površina za koje su ostvarili potporu u 2020. godini.

Savjetovanje je otvoreno do: 4.6.2020.


Povezana biljna vrsta

Šećerna repa

Šećerna repa

Sinonim: - | Engleski naziv: Sugar beet | Latinski naziv: Beta vulgaris var. saccharifera

Šećerna repa je industrijska biljka koja se uzgaja za proizvodnju šećera, zbog visoke koncentracije saharoze u njezinom zadebljanom korijenu. Iz šećerne repe se dobije 16%... Više [+]

Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Ministarstvo poljoprivrede Potpore Šećerna repa Površine Korisnici


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sretan Uskrs!