Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 13.03.2020. 15:40

Izmjena i dopuna Pravilnika o provedbi mjera Programa ruralnog razvoja

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je savjetovanje s javnošću na temu: Prijedlog Pravilnika o izmjeni i dopuni Pravilnika o provedbi mjera Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Foto: JumpStory
  • 688
  • 46
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je savjetovanje s javnošću na temu: Prijedlog Pravilnika o izmjeni i dopuni Pravilnika o provedbi mjera Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Kako pojašnjavaju, svrha izmjene i dopune navedenog Pravilnika je pretočiti niz odredaba Pravilnika o Mreži za ruralni razvoj u jedan članak Pravilnika o izmjeni i dopuni Pravilnika o provedbi mjera Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. te razjašnjavanje dijelova za koje je propisima i praksom utvrđeno da je izmjena nužna.

Pravilnik, između ostalog, navodi: 

U članku 20. stavak 1. mijenja se i glasi:

(1) Natječaj je moguće izmijeniti najkasnije zadnji dan prije početka podnošenja zahtjeva za potporu, odnosno najkasnije zadnji dan prije početka podnošenja zahtjeva za isplatu u natječajima u kojima se ne podnosi zahtjev za potporu.

Stavak 2. mijenja se i glasi:

(2) Izmjena natječaja koja se odnosi na izmjene raspoloživih sredstava natječaja, izmjene rokova za podnošenje zahtjeva za potporu/isplatu te sve izmjene natječaja u kojem su korisnici isključivo LAG-ovi moguće su i nakon roka kojim započinje podnošenje zahtjeva za potporu.“

U članku 47. stavak 1. mijenja se i glasi:

(1) Način i uvjeti po kojima Agencija za plaćanja nakon izvršene isplate potpore korisnicima, na temelju naknadne administrativne kontrole i/ili kontrole na terenu, donosi Odluku o povratu sredstava i slučajevi u kojima Agencija za plaćanja može tražiti poravnanje povrata sredstava, te plaćanje duga na rate propisani su člancima 144., 145. i 146. Zakona o poljoprivredi („Narodne novine“, br. 118/18).

Savjetovanje je otvoreno do: 20.3.2020.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Javno savjetovanje Program ruralnog razvoja Pravilnik Izmjene i dopune


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Nedjeljni obilazak polja ;)