Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Jedinstven zahtjev
  • 29.04.2020. 10:30

Dostavite Jedinstveni zahtjev za izravne potpore i IAKS mjere putem AGRONET-a

Agencija za plaćanje u poljoprivredi objavila je novosti o popunjavanju Jedinstvenog zahtjeva za izravne potpore i IAKS mjere ruralnog razvoja za 2020.

Foto: JumpStory
  • 3.181
  • 211
  • 0

Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je novosti o popunjavanju Jedinstvenog zahtjeva za izravne potpore i IAKS mjere ruralnog razvoja za 2020. godinu elektroničkim putem, putem AGRONET-a. 

Naime, nakon popunjavanja:

  • zahtjev možete potpisati elektroničkim putem, e-potpisom ako posjedujete ePI – e-poljoprivrednu iskaznicu i dostaviti putem AGRONET-a (kliknite na "Podnesi“)  ili
  • zahtjev možete dostaviti bez potpisa uz upisivanje OIB-a nositelja/odgovorne osobe (kliknite na "Dostava bez potpisa“) i Vaš zahtjev će biti uredno i automatski zaprimljen u Agenciji. Potpisani primjerak zahtjeva ćete dostaviti naknadno.

Produljen je rok za podnošenje Jedinstvenog zahtjeva za izravne potpore i IAKS mjere!

Europska komisija, podsjećaju, dozvolila je državama članicama da se rok za podnošenje Jedinstvenog zahtjeva za izravne potpore i IAKS mjere ruralnog razvoja za 2020. godinu može produljiti do 15. lipnja.

Ako imate bilo kakva pitanja, obratiti im se možete ovdje

Također, na AGRONET-u su svakom poljoprivredniku dostupni informativni izračuni iz kojih se mogu vidjeti iznosi po svim potporama za 2019. Kako su nam rekli, po završetku poravnanja, Agencija za plaćanja će svim poljoprivrednicima na kućne adrese dostaviti izračun o ukupno isplaćenim potporama temeljem Jedinstvenog zahtjeva za 2019. godinu, a Odluka o ostvarenim pravima bit će dostavljena putem AGRONET-a.

Inače, vezano uz isplatu druge rate i poravnanja, kako su nam pojasnili, od 0,8 milijardi kuna odobreno je i poslanu na isplatu 0,67 milijardi kuna, od kojih je u petak, 24.4.2020. isplaćeno 0,2 milijarde kuna korisnicima Mjere 11 - Plaćanje za održavanje ili prijelaz na ekološke poljoprivredne prakse i metode, dok je 0,26 milijardi kuna prije same isplate poslano u Poreznu upravu na porezni prijeboj.

APPRRR o potporama: Odobreno je i poslano na isplatu 0,67 milijardi kuna

Preostalo je 0,13 milijardi kuna koji se odnose na IAKS mjere: Mjeru 11 (korisnici koji imaju smanjenja površina ili druga kršenja obaveza), Mjeru 14 (nove potpore: ovčarstvo i kozarstvo), operaciju 10.1.9 i poravnanja potpora. 


Tagovi

Jedinstven zahtjev Izravne potpore IAKS mjere APPRRR AGRONET


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

APPRRR

Ulica grada Vukovara 269d, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 6002 700, e-mail: info@apprrr.hr web: http://www.apprrr.hr/