Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 16.07.2019. 09:25

Dosad ih je bilo 38, stiže jedinstveni Pravilnik o provedbi mjera Programa ruralnog razvoja!

Jedinstveni pravilnik zamijenit će velik broj pravilnika, njihovih izmjena i dopuna, a koji su do sada propisivali provedbu svake pojedine mjere, podmjere i tipa operacije Programa ruralnog razvoja – njih čak 38, kaže ministar Tolušić.

Foto: Pixabay7Alexsander-777
  • 1.665
  • 103
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje na temu: Nacrt Pravilnika o provedbi mjera Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. - 2020.

Kako objašnjavaju, pripremili su novi jedinstveni pravilnik o provedbi mjera iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.–2020. Pravilnik se donosi na temelju članka 19. stavka 1. Zakona o poljoprivredi (Narodne novine, br. 118/18). Pravilnikom o provedbi mjera Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. - 2020. ujednačuju se procedure i provedba postupaka dodjele potpore iz Programa ruralnog razvoja.

Manje administracije 

"Jedinstveni pravilnik smanjuje administrativno opterećenje te zamjenjuje veliki broj dosadašnjih pravilnika za pojedine mjere, podmjere i tipove operacija. Ovim Pravilnikom propisuje se i objava natječaja na e-savjetovanju prije same objave kako bi svi zainteresirani dionici imali pravo na aktivno sudjelovanje u savjetovanju davanjem komentara i prijedloga. Ovim pravilnikom na jednom mjestu bit će propisani opći uvjeti prihvatljivosti, uvjeti prijave, obrade, provedbe, kontrole i isplate projekata te postupanja po prigovorima korisnika, za sve mjere iz Programa ruralnog razvoja i financijske instrumente, osim IAKS mjera.

Nacrt Pravilnika o provedbi mjera Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. - 2020. pogledajte ovdje

Detaljni uvjeti prihvatljivosti korisnika, projekata i provedba pojedinog tipa operacije bit će propisani natječajem za svaku pojedinu mjeru/tip operacije. S ciljem omogućavanja što učinkovitijeg iskorištavanja sredstava koja su korisnicima na raspolaganju iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj", navode iz Ministarstva. 

Brže i jednostavnije upoznavanje s uvjetima 

"Dugo smo radili na izradi ovog pravilnika pa zato i kasnimo s nekim natječajima koje smo planirali u ovoj godini, ali sve s ciljem da poljoprivrednicima maksimalno olakšamo i pojednostavimo proceduru. Jedinstveni pravilnik zamijenit će velik broj pravilnika, njihovih izmjena i dopuna, a koji su do sada propisivali provedbu svake pojedine mjere, podmjere i tipa operacije Programa ruralnog razvoja – njih čak 38.  Želja nam je potencijalnim korisnicima omogućiti brže i jednostavnije upoznavanje s uvjetima koje moraju ispuniti kako bi ostvarili bespovratna EU sredstava", izjavio je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić

Najveća novost, dodao je, je što će natječaj objaviti na e-savjetovanju prije njegovog formalnog raspisivanja, kako bi na vrijeme prikupili sve komentare i prijedloge sa svrhom objave što kvalitetnijeg natječaja, zaključuje se u priopšenju Ministarstva. 

Savjetovanje je otvoreno do: 9. kolovoza 2019.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Nacrt Pravilnik Program ruralnog razvoja Javno savjetovanje


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]