Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Isplata potpora
  • 16.05.2019. 17:25

Čekate isplatu potpora? Evo što kaže ministar kad će

Upita je bilo puno, a evo što kaže ministar Tolušić o rokovima (i kad kreću!) isplate izravnih plaćanja.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
  • 14.258
  • 941
  • 0

Čekate isplatu druge rate izravnih plaćanja? Uskoro sjeda na vaš račun! Naime, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić maloprije je na svom profilu obznanio: 

"Dragi moji poljoprivrednici, sutra (petak) kreće isplata izravnih potpora i IAKS mjera ruralnog razvoja. Isplata se nastavlja i idući tjedan. Sutra će biti isplaćeno 173 milijuna kuna za osnovno plaćanje.

Idući tjedan će biti isplaćeno još 243 milijuna kuna za zeleno plaćanje, preraspodijeljeno plaćanje i proizvodno vezana plaćanja, te još 212 milijuna kuna za ekološki uzgoj. Ukupno ce biti isplaćeno preko 628 milijuna kuna potpora.

Držimo do onoga što smo obećali", napisao je Tolušić. 

Podsjećamo, prema planu objavljenom još u veljači kada je i krenula isplata prve rate izravnih plaćanja, ministar je najavio da druga rata izravnih plaćanja započinje u travnju, a uključujući poravnanja završit će do 30. lipnja te će ukupno biti isplaćeno 870 milijuna kuna.

Tolušić: Puno je upita, evo kada kreće isplata preostalog dijela poticaja

Kako je dodao tad, ove su godine podebljali proračun za potporu poljoprivrednicima, a svoje troškove administracije maksimalno srezali te će isplatiti ukupno 3,6 milijardi kuna.


Tagovi

Izravna plaćanja Potpore Druga rata Isplata


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]