Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Isplata potpora
  • 27.04.2020. 13:25

APPRRR o potporama: Odobreno je i poslano na isplatu 0,67 milijardi kuna

Što je s isplatom potpora, pitanje je koje ste nam ovih dana najčešće postavljali. Upitali smo Agenciju za plaćanja u poljooprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i evo što kažu.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
  • 15.817
  • 1.136
  • 0

Što je s isplatom potpora, pitanje je koje nam je ovih dana najčešće postavljeno. Koliko je isplaćeno iz planiranog iznosa druge rate izravne potpore poljoprivrednicima, upitali smo i Agenciju za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. 

Kako su nam odgovorili, temeljem Jedinstvenog zahtjeva za 2019. godinu kroz predujam i prvu ratu isplaćeno je gotovo 3,1 milijardu kuna što je 420 milijuna kuna više od iznosa koji je isplaćen kroz prvu i drugu ratu za godinu prije (Jedinstveni zahtjev za 2018. godinu). S obzirom da je značajno veći iznos isplaćen kroz predujam i prvu ratu, iz navedene činjenice je jasno kako je za drugu ratu i poravnanja preostao manji iznos, tj. 0,8 milijardi kuna.
 
"Od navedenih 0,8 milijardi kuna odobreno i poslanu na isplatu je 0,67 milijardi kuna, od kojih je u petak, 24.4.2020. isplaćeno 0,2 milijarde kuna korisnicima Mjere 11 - Plaćanje za održavanje ili prijelaz na ekološke poljoprivredne prakse i metode, dok je 0,26 milijardi kuna prije same isplate poslano u Poreznu upravu na porezni prijeboj.

Preostalo je 0,13 milijardi kuna koji se odnose na IAKS mjere: Mjeru 11 (korisnici koji imaju smanjenja površina ili druga kršenja obaveza), Mjeru 14 (nove potpore: ovčarstvo i kozarstvo), operaciju 10.1.9 i poravnanja potpora", pojašnjavaju iz APPRRR-a. 

Poljoprivrednici, započela je isplata preostalih potpora!

Kako dodaju, na AGRONET-u su svakom poljoprivredniku dostupni informativni izračuni iz kojih se mogu vidjeti iznosi po svim potporama. Po završetku poravnanja, Agencija za plaćanja će svim poljoprivrednicima na kućne adrese dostaviti izračun o ukupno isplaćenim potporama temeljem Jedinstvenog zahtjeva za 2019. godinu, a Odluka o ostvarenim pravima bit će dostavljena putem AGRONET-a.
 
Zaključno, naglašavaju, ukoliko netko od poljoprivrednika ima upit vezano uz isplate za svoje gospodarstvo svakako neka im se obrati kako bi zajednički riješili sve nedoumice na telefon: 01/6002-700 ili e-mail: info@apprrr.hr

Jeste li već dobili novce ili još čekate, odgovorite nam u anketi ispod teksta. 


Tagovi

Potpore Druga rata Isplata APPRRR


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

TOP 3 vrste mesa koje preporučuju stručnjaci

Svijest ljudi o važnosti pravilne i uravnotežene prehrane raste, pri čemu tu spada i meso. Prema Njemačkom društvu za prehranu (DGE), preporuke za unos mesa iznose 300-60...

Više [+]