Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agrivi
  • 17.11.2020. 12:15
  • Grad Zagreb, Zagreb

Agrivi privukao novih 30,2 milijuna kuna za daljnje digitaliziranje globalne poljoprivrede

Snažan napredak koji smo ostvarili i izvanredni klijenti koje podržavamo pripremili su nas za sljedeću fazu našega rasta, rekao je glavni izvršni direktor i osnivač ove tvrtke Matija Žulj.

Foto: Agrivi
  • 320
  • 133
  • 0

Domaća agrotehnološka tvrtka Agrivi d.o.o. osigurala je dodatna financiranja i to 30,2 milijuna kuna u seriji A, čiji su nositelji investicijski fond South Central Ventures (SCV) te Europski investicijski fond (EIF) i Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR), priopćili su iz tvrtke. 

"Snažan napredak koji smo ostvarili i izvanredni klijenti koje podržavamo pripremili su nas za sljedeću fazu našega rasta", rekao je glavni izvršni direktor i osnivač ove tvrtke Matija Žulj i zahvalio SCV-u, EIF-u, HBOR-u, Fil Rouge Capitalu i AgriTech Hubu na podršci misiji digitaliziranja globalne poljoprivrede.

Partner u fondu SCV Jure Mikuž je rekao je da je tvrtka ostvarila dojmljiv napredak od njihovog prvog ulaganja 2016. godine. "Pozicionirali su se na karti svjetskih agrotehnoloških kompanija kao jedna od vodećih platformi za upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom", naglasio je i dodao da je uvjeren kako će sredstva ovog kruga financiranja omogućiti tvrtki ubrzanje aktivnosti na više poslovnih područja te tako povećanje doprinosa proizvodnji zdrave hrane.

Brzi rast broja klijenata, veće tržište i prepoznatljivost

U priopćenju se navodi da je rješenje tvrtke jedna od najkompletnijih platformi za upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom globalno i pomaže gospodarstvima te poljoprivredno-prehrambenim tvrtkama u ostvarivanju ekonomski i ekološki održive proizvodnje.

Novi krug financiranja, kako se ističe, nastavak je vrlo uspješnog razdoblja za Agrivi, tijekom kojeg je zabilježila brzi rast broja klijenata, učvrstila ključne menadžerske pozicije i dobila veću tržišnu prepoznatljivost i zamah.

“Ponosni smo što je HBOR imao priliku podržati hrvatsko poduzeće koje se u samo sedam godina poslovanja razvilo u globalnog agrotehnološkog lidera. Uspjeh tvrtke izvrstan je primjer kako se snažan rast i izvoz na svjetska tržišta mogu ostvariti u nišama i sektorima koji do prije nekoliko godina gotovo da nisu niti postojali”, kazala je Tamara Perko, predsjednica Uprave HBOR-a i naglasila da je potencijal hrvatskog gospodarstva je u inovativnim poduzećima s globalnim ambicijama, čega je Agrivi izvrstan primjer. 

Globalna agrotehnološka tvrtka osnovana 2013.

Inače, Agrivi je globalna agrotehnološka tvrtka osnovana 2013., Ima urede u Londonu, Bukureštu, Zagrebu i Varšavi, i podržava poljoprivredno-prehrambene tvrtke u više od 100 zemalja.

Uz već spomenute banke, u ovom krugu financiranja sudjelovali su i fondovi Fil Rouge Capital i AgriTech Hub. Spomenuta će im sredstva pomoći da prošire svoj doseg na ključna europska tržišta i SAD. 

Digitalizacija poljoprivrede - prioritet strateškog partnerstva Agrivija i Agrokluba

"Nedavna događanja diljem svijeta privukla su dodatnu pozornost na prehrambeni i poljoprivredni sektor, pa je zanimanje ulagača za Agrivi golemo zbog čega razmišljamo o produljenju kruga i realizaciji dodatnog financiranja", poručio je Žulj.


Tagovi

AGRIVI Financiranje South Central Ventures HBOR EIF Globalno tržište Digitalizacija


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

AGRIVI d.o.o.

Ulica grada Gospića 1A, 10000 Zagreb, Hrvatska
e-mail: prodaja@agrivi.com web: https://www.agrivi.com/hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P