Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • EU sredstva
  • 06.09.2017. 19:30

72 milijuna kuna za sprečavanje požara

Dostupnost vodoopskrbe i uspostava šumske infrastrukture uz modernizaciju alata važni su preduvjeti za sprečavanje požara, rekao je ministar Tolušić na potpisivanju ugovora.

Foto: Pixabay/terimakasih
  • 268
  • 20
  • 0

Danas, 6. rujna 2017. su potpisani ugovori za vodoopskrbu i odvodnju te za uspostavu šumske infrastrukture ukupne vrijednosti 72 milijuna kuna. Riječ je o projektima koji će biti financirani novcem Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju završila je obradu svih projekata pristiglih na natječaj za operaciju 7.2.1. "Ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju, pročišćavanje otpadnih voda", čiji su korisnici javni isporučitelji vodnih usluga javne vodoopskrbe ili javne odvodnje.

Kako smo jučer najavili, odobreno je ukupno 74 projekata u vrijednosti od 300 milijuna kuna, a potpora iznosi do 100% ukupnih prihvatljivih troškova.

Potpisani ugovori za vodoopskrbu vrijedni 164 milijuna kuna

Sredstva za 18 projekata u Splitu

Današnjim potpisivanjem u Splitu odobrena su sredstva za 18 projekata javne vodoopskrbe i odvodnje na području Dalmacije u vrijednosti 71,3 milijuna kuna, čiji su korisnici: Vodovod Dubrovnik d.o.o., Javna ustanova Izvor Ploče, Metković d.o.o., Vodovod d.o.o. Makarska, Vodovod Imotske krajine d.o.o., Vodovod Brač d.o.o., Vodovod i kanalizacija d.o.o. Split, Vodovod i odvodnja Cetinske krajine d.o.o., Hvarski vodovod d.o.o., Vodovod i odvodnja d.o.o. Šibenik, Komunalno društvo Pag d.o.o., Zemunik odvodnja d.o.o., Vodovod i odvodnja d.o.o. Benkovac, Komunalac d.o.o. Biograd na Moru i Vodovod d.o.o. Zadar.

Gospodarenje šumama

Agencija je također završila i obradu natječaja za provedbu operacije 8.5.2. "Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture" čiji su korisnici šumoposjednici, trgovačka društva i druge pravne osobe koje sukladno Zakonu o šumama gospodare šumama i šumskim zemljištima u vlasništvu Republike Hrvatske, udruge šumoposjednika i udruge civilnog društva i druge pravne osobe aktivne u zaštiti prirode.

Odobreno je ukupno 20 projekata u vrijednosti 9,1 milijun kuna, a potpora iznosi do 100% ukupnih prihvatljivih troškova.

Preduvjeti za sprečavanje požara

Danas su u Splitu potpisana tri ugovora s korisnicima za operaciju 8.5.2. iz Dalmatinskih županija u vrijednosti od 1.063.538,88 kn čiji su korisnici: Javna ustanova More i krš, Lokalna akcijska grupa "Cetinska krajina" i Lovačka udruga "Jarebica" Pojezerje.

"Dostupnost vodoopskrbe i uspostava šumske infrastrukture uz modernizaciju alata važni su preduvjeti za sprečavanje požara i siguran sam da će takvi projekti doprinijeti boljoj zaštiti ljudi i njihove imovine u budućnosti. Važno je da za takve projekte imamo osiguran novac iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj i da ga, kao i za ostale mjere iz Programa ruralnog razvoja RH dobro koristimo", izjavio je ministar Tomislav Tolušić.

Foto: Pixabay/terimakasih0


Tagovi

Tomislav Tolušić Sprečavanje požara Vodoopskrba Odvodnja Gospodarenje šumama


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P