Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mjera 6.2.
  • 21.01.2018. 10:30

50 tisuća eura za pokretanje nepoljoprivredne djelatnosti

Kuće za odmor, linija za proizvodnju soka, frizerski salon, dječji vrtić ili nešto peto? U najavi je mjera 6.2. koja poljoprivrednicima omogućava 50 tisuća eura bespovratnih sredstava za pokretanje nepoljoprivredne djelatnosti.

Foto: Bigstockphoto/pavlisek
  • 8.003
  • 532
  • 0

Otvaranje natječaja iz mjere 6.2. Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima očekuje se već duže vrijeme, ali s obzirom da činjenicu da je prije nekoliko dana objavljena izmjena Pravilnika koja je duže vrijeme kočila objavu natječaja - otvaranje poziva postaje pitanje dana.

Tvrtka Uspješan korak d.o.o. donosi vam informacije o tome što možete financirati u okviru ovoga natječaja, a čije otvaranje očekujemo svakoga trena.

Mali ili čak nikakav financijski rizik

Prihvatljive aktivnosti u okviru natječaja su nabava roba, radova i usluga potrebnih za uspostavu djelatnosti iz prihvatljivih sektora poput građenja, rekonstrukcije i/ili opremanja objekata, nabava vozila ili plovila, nabava kratkotrajne imovine licence ili patenata i slično. Uz to, financiraju se i aktivnosti pripreme projektne dokumentacije, upravljanja projektom te obvezne aktivnosti promidžbe i vidljivosti.

Ovo potonje znači i da za vas kao poljoprivrednike, prijava na natječaj nosi mali ili čak nikakav financijski rizik, s obzirom da se i priprema dokumentacije i upravljanje projekta mogu financirati izravno iz potpore.

Prihvatljivo i neprihvatljivo

Tvrtka Uspješan korak d.o.o. donosi vam informacije o tome što možete financirati u okviru ovoga natječaja, a čije otvaranje očekujemo zaista svakoga trena.

Prihvatljivi sektori su sektor prerade i/ili marketing i/ili izravne prodaje proizvoda, sektor pružanja usluga u ruralnim područjima (usluge u poljoprivrednim, šumarskim i veterinarskim djelatnostima, usluge u društvenim djelatnostima te intelektualne usluge), sektor tradicijskih i umjetničkih obrta te sektor turizma u ruralnom području.

Neprihvatljive su aktivnosti vezane uz hotele, planinarske domove, lovačke domove, učeničke domove, studentske domove, barove i objekte jednostavnih usluga.

U naseljima s najviše 5.000 stanovnika

Projektom se mora uspostaviti nova nepoljoprivredna djelatnost za koju do podnošenja Zahtjeva nije izdano i nije u postupku donošenja rješenje/odobrenje za obavljanje djelatnosti od nadležnog tijela. Projekti se moraju provoditi u naseljima s najviše 5.000 stanovnika, u području jedinice lokalne samouprave u kojoj je sjedište poljoprivrednog gospodarstva.

Aktivnosti u sektoru turizma prihvatljive su u naseljima razvrstanim u razrede C i D temeljem Pravilnika o proglašavanju turističkih općina i gradova i o razvrstavanju naselja u turističke razrede.

Visina potpore 50.000 eura

Projekti se moraju provoditi u naseljima s najviše 5.000 stanovnika, u području jedinice lokalne samouprave u kojoj je sjedište poljoprivrednog gospodarstva.

A tko može prijaviti projekt? Prihvatljivi prijavitelji su fizičke i pravne osobe koje su mikro ili mali poduzetnik. Prijavitelj mora biti upisan u Upisnik poljoprivrednika najmanje godinu dana prije slanja Prijave te imati iskazan SO u iznosu od najmanje 1.000 eura u trenutku podnošenja Prijave.

Visina potpore po korisniku iznosi 50.000 eura, a isplaćuje se u dvije rate.

Pomoć kroz sve faze

Zanima Vas prijava na ovaj natječaj? Tvrtka Uspješan korak d.o.o. posjeduje veliko iskustvo u pripremi i provedbi projekata financiranih iz EU fondova. Stručni konzultanti pouzdano vode poljoprivrednike i poduzetnike kroz sve faze procesa, od same prijave do provedbe projekta. Konzultanti odrađuju cijeli dio vezan za prijavu, a uz korisnike su tijekom cijelog procesa realizacije aktivnosti, izvještaja prema provedbenom tijelu, što im uvelike olakšava proces.

Tvrtka Uspješan korak d.o.o. poziva vas da im se javite kako biste pravovremeno i kvalitetno mogli pripremiti projektnu prijavu u skladu s vašim željama, potrebama i razvojnim planovima.

Foto: Bigstockphoto/pavlisek


Tagovi

Mjera 6.2. Potpora za nepoljoprivredne djelatnosti Potpora Uspješan korak


Autorica

Morena Pavlišek

Više [+]

Diplomirana pravnica koju više privlači projektni menadžment nego odvjetništvo. Sa svijetom EU fondova susreće se 2013. godine kada traži mogućnosti za financiranje studentske konferencije simulacije rada organa EU, a nakon toga nekoliko godina bavi se pripremom i supervizijom projekata iz neprofitnog sektora. Zapošljavanjem u privatnom sektoru educira se o natječajima za poduzetnike i poljoprivrednike. Radi kao stručnjakinja za pisanje i implementaciju EU projekata


Partner

Uspješan korak d.o.o.

Gundulićeva ulica 56, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 91 605 5821, e-mail: ured@uspjesankorak.hr web: http://www.uspjesankorak.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zagorska smokva danas :(
Foto: Facebook/Volim Zagorje
https://tinyurl.com/5kb3udrs