Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poticaj poljoprivrednoj proizvodnji
  • 22.11.2017. 07:00

290.000 KM za koze, ovce, mlijeko, pčele...

U Hercegbosanskoj županiji objavili su program poticaja za poljoprivrednu proizvodnju i rokove podnošenja prijava.

Foto: Pixabay/Capri
  • 1.117
  • 43
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije obavještava poljoprivredne proizvođače da je na 17. sjednici Vlade Hercegbosanske županije donijeta Odluka o usvajanju Programa utroška sredstava tekućih prijenosa "Poticaj poljoprivrednoj proizvodnji" utvrđenih Proračunom Hercegbosanske županije za 2017. godinu - II dio u iznosu od 290.000 KM.

Usvojenim Programom definirane su vrste potpora, uvjeti za ostvarivanje novčane potpore i rokovi za podnošenje zahtjeva.

Svrha ovog Programa je da se nastave započeti i otvore novi procesi u poljoprivrednom sektoru, s ciljem da se ostvari povećanje obima poljoprivredne proizvodnje, zadovoljavanje potreba domaćeg tržišta vlastitim proizvodima, opskrba prehrambene industrije sirovinama te stabilizacija tržišta poljoprivrednih proizvoda.

Vrste potpora odnose se na sufinanciranje troškova uzgoja ovaca i koza, proizvodnji kozjeg mlijeka u sustavu otkupa, sufinanciranje troškova održavanja pčelinjih zajednica, projekt izgradnje vodopojilišta za životinje, pilot projekt "Domaće livanjsko i tomislavgradsko mlijeko na kućnom pragu" te sufinanciranje troškova umjetnog osjemenjavanja plotkinja.

Program utroška sredstava gdje se nalaze i točni rokovi podnošenja zahtjeva možete preuzeti ispod članka, kao i Obrazac broj 1. - obračun novčane potpore za proizvodnju kozjeg mlijeka u sustavu otkupa.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije na tel/fax 034-200-364.

Foto: Pixabay/Capri23auto


Dokumenti


Tagovi

Poticaj poljoprivrednoj proizvodnji Uzgoj koza Uzgoj ovaca Proizvodnja kozjeg mlijeka Otkup kozijeg mlijeka


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.