Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruralni razvoj
  • 03.10.2022. 09:00

200 milijuna kuna za ulaganja u kapacitete za preradu i marketing poljoprivrednih proizvoda

U javnom je savjetovanju nacrt natječaja za provedbu tipa operacije 4.2.1 "Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima“.

Foto: Depositphotos/budabar
  • 1.326
  • 102
  • 0

Nacrt natječaja za provedbu tipa operacije 4.2.1 "Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima“ iz Programa ruralnog razvoja, u javnom je savjetovanju. 

Kako navodi Ministarstvo poljoprivrede, svrha Natječaja je otklanjanje posljedica krize uzrokovane bolešću Covid-19 i ponovno oživljavanje potencijala održivog rasta i zapošljavanja te tranzicija poduzeća prema zelenom i digitalnom gospodarstvu ulaganjima u kapacitete za preradu i marketing poljoprivrednih proizvoda.

Sredstva za Natječaj osigurana su iz Instrumenta unije za oporavak i otpornost. 

Ukupan iznos raspoloživih sredstava je 200 milijuna kuna. Najniža visina javne potpore po projektu iznosi 15.000 EUR, a najviša do 2.000.000 EUR odnosno do 200.000 EUR za korisnike početnike, korisnike čiji je zbroj vrijednosti tri najveća godišnja prometa u razdoblju od pet godina koje prethode godini u kojoj je podnesen zahtjev za potporu manji od iznosa od 200.000 EUR- 

Također, za korisnike koji nisu u obvezi vođenja poslovnih knjiga i obveznike vođenja poslovnih knjiga koji ne posjeduju financijsku dokumentaciju za prethodnu financijsku godinu, pri čemu vrijednost potpore za navedene tipove korisnika može biti veća u slučaju kada zatraže potporu veću od 200.000 EUR koju dokazuju obvezujućim pismom namjere banke koje se odnosi na vrijednost projekta u cijelosti.

Intenzitet potpore je do 50 posto.  

Cjelovit nacrt pročitajte ovdje

Savjetovanje je otvoreno do 17. listopada.


Tagovi

Mjera 4 Nacrt natječaja Ruralni razvoj Prerada Marketing


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]