Glavne karakteristike ovakvog uzgoja odnose se na vrstu hrane koju perad jede, a u kojoj nema kemijskih preparata i lijekova. Također, druga važna stavka odnosi se na prostor i uvjete u kojima životinje borave.
"Svako jutro jedno jaje – organizmu snagu daje!“ poznati je marketinški slogan, star nekoliko desetljeća, koji je pozivao djecu, ali i odrasle da svakodnevno koriste jaja u svojoj prehrani.
Desetljeća prolaze, a jaja i dalje zauzimaju vrlo važno mjesto u prehrambenim navikama ljudi. Kuhana ili pečena, na oko ili omlet, sama ili kao dodatak jelima, naprosto su nezaobilazna namirnica u svakoj kuhinji.
Svjesni su toga Marica i Dragutin Završki poznati ekološki proizvođači, koji na svom OPG-u u Baranji uz dosadašnji uzgoj jagoda i kupina odnedavno tržištu nude i jaja iz ekološkog uzgoja peradi.
Glavne karakteristike ovakvog uzgoja odnose se na vrstu hrane koju perad jede, a u kojoj nema kemijskih preparata i lijekova. Također, druga važna stavka odnosi se na prostor i uvjete u kojima životinje borave.
Osim koka koje borave na otvorenoj površini na kojoj se uzgajaju kupine, na OPG Završki uzgaja se i omiljeno proljetno voće – jagode čija je proizvodnja, kako Marica voli naglasiti, isključivo pod suncem.
Što se tiče prodaje, proizvodi se mogu naći na glavnoj osječkoj tržnici, ali i na web stranici e-ceker i eko tržnica.
Ako ste dan započeli nekim finim doručkom s jajima, posljednji obrok mogao bi završiti sa svježim, ukusnim i zdravim eko jagodama.
Tagovi
Autor