Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • OPG Završki
  • 04.08.2021. 10:30
  • Osječko-baranjska, Darda

Ponudu ekoloških proizvoda OPG Marice Završki upotpunio jajima

Glavne karakteristike ovakvog uzgoja odnose se na vrstu hrane koju perad jede, a u kojoj nema kemijskih preparata i lijekova. Također, druga važna stavka odnosi se na prostor i uvjete u kojima životinje borave.

Foto: Facebook/ Opg Zavrski
  • 1.488
  • 292
  • 0

"Svako jutro jedno jaje – organizmu snagu daje!“ poznati je marketinški slogan, star nekoliko desetljeća, koji je pozivao djecu, ali i odrasle da svakodnevno koriste jaja u svojoj prehrani.

Desetljeća prolaze, a jaja i dalje zauzimaju vrlo važno mjesto u prehrambenim navikama ljudi. Kuhana ili pečena, na oko ili omlet, sama ili kao dodatak jelima, naprosto su nezaobilazna namirnica u svakoj kuhinji.
 
Svjesni su toga Marica i Dragutin Završki poznati ekološki proizvođači, koji na svom OPG-u u Baranji uz dosadašnji uzgoj jagoda i kupina odnedavno tržištu nude i jaja iz ekološkog uzgoja peradi.

Glavne karakteristike ovakvog uzgoja odnose se na vrstu hrane koju perad jede, a u kojoj nema kemijskih preparata i lijekova. Također, druga važna stavka odnosi se na prostor i uvjete u kojima životinje borave.

Uzgoj jagoda isključivo pod Suncem

Osim koka koje borave na otvorenoj površini na kojoj se uzgajaju kupine, na OPG Završki uzgaja se i omiljeno proljetno voće – jagode čija je proizvodnja, kako Marica voli naglasiti, isključivo pod suncem. 

Uzgajaju i omiljeno proljetno voće – jagode (foto: Facebook/OPG Zavrski)

Što se tiče prodaje, proizvodi se mogu naći na glavnoj osječkoj tržnici, ali i na web stranici e-ceker i eko tržnica.

Ako ste dan započeli nekim finim doručkom s jajima, posljednji obrok mogao bi završiti sa svježim, ukusnim i zdravim eko jagodama. 


Tagovi

Ekološki uzgoj OPG Završki Uzgoj jagoda Proizvodnja jaja


Autor

Saša Uranjek

Više [+]

Diplomirao i magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Iza sebe ima višegodišnje iskustvo u radu na produkciji televizijskog programa.