Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Eko-čajevi
  • 21.01.2020. 13:30
  • Osječko-baranjska, Osijek

OPG Tatjana Ordanić: Naši eko-čajevi dobili su certifikat "100% s Papuka"

U zimsko vrijeme malo što u jutarnjim satima godi kao ukusni i topli čaj, posebno onaj koji dolazi iz ekološkog uzgoja. Još ako je iz podnožja planine Papuk, s vrijednim certifikatom, kao što je čaj s OPG-a Tatjane Ordanić, tada je doživljaj potpun.

Foto: Facebook/eCeker
  • 1.514
  • 292
  • 0

Sve ono najbolje iz prirode što nam nudi planina Papuk našlo se u vrećicama čaja OPG-a ekološke proizvođačice Tatjane Ordanić koja se Osječanima predstavila na još jednom izdanju Zelenog četvrtka na Eko trgu glavne osječke tržnice.

OPG Ordanić se bavi uzgojem kamilice, mente, matičnjaka, kadulje i nevena te začinskog bilja poput bosiljka, origana i vrijeska. Također, na području Papuka sakupljaju jedan dio samoniklog bilja poput bijelog sljeza jer, kako kaže, nema potrebe da ih uzgajaju.

Tatjana Ordanić, vlasnica OPG-a otkriva: "Specifičnost proizvodnje čaja je u tome što svaka biljna vrsta zahtijeva individualan tretman pa se i metode često razlikuju. Kamilica se uzgaja poput strnih žitarica. Nju posijete u gustom sklopu i ona raste, a u 5. mjesecu ju skinete s polja i sušite odmah. Menta i matičnjak su kao okopavine, siju se u redove te ima dosta fizičkog rada oko plijevljenja korova".

Ordanić otkriva da veće količine koje uzgajaju na polju idu u podnu sušaru od 24 m2, gdje se bilje suši pomoću termogena. "Ono što sakupljamo u manjim količinama, sušimo u posebnom prostoru na tavanu, prozračnom tamnom prostoru", kaže ova ekološka proizvođačica.

Zbog ekološke proizvodnje i iznimne kvalitete, čajevi s ovog OPG-a zaslužili su rijedak i vrijedan certifikat "100% s Papuka". Vlasnica OPG-a kaže: "Radi se o novom znaku kojega nam je dodijelio Park prirode Papuk s obzirom da je naše imanje na granici s parkom prirode te su nas prepoznali kao partnere. Dodijelili su nam certifikat koji je dokaz da iza proizvoda stoji kvaliteta", pojasnila je Ordanić. 

Ovi su čajevi pakirani u vrećice koje se mogu naći na tržištu u Osijeku, Zagrebu i Požegi.

Više pogledajte u video prilogu Osječke televizije: 


Tagovi

Eko-čajevi OPG Ordanić Zeleni četvrtak Osječka televizija 100 posto s Papuka


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.