Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ekološka proizvodnja
  • 05.07.2017. 10:30

Nova pravila eko proizvodnje - veće povjerenje potrošača

Pozdravljamo uspješan zaključak i dogovor o Uredbi o ekološkoj proizvodnji i vjerujemo da će novi zakonodavni okvir odgovarati dinamici i očekivanjima ovog brzorastućeg sektora, rekao je povjerenik za poljoprivredu Phil Hogan.

Foto: Pixabay/BarnImages
  • 956
  • 52
  • 0

Pregovarači Vijeća ministara poljoprivrede i Europski parlament postigli su sporazum o ažuriranju pravila za ekološku proizvodnju, čime bi se zadovoljile potrebe rastućeg sektora.

"Pozdravljamo uspješan zaključak i dogovor o Uredbi o ekološkoj proizvodnji i vjerujemo da će novi zakonodavni okvir odgovarati dinamici i očekivanjima ovog brzorastućeg sektora, Njegov razvoj i njegovu sposobnost da ga inoviraju i pomognu joj da ostvare svoj puni potencijal", komentirao je nakon sastanka povjerenik za poljoprivredu Phil Hogan.

Zeleno svjetlo novim pravilima organske proizvodnje

Nakon više od tri godine pregovora, sporazum će ukloniti prepreke održivom razvoju ekološke proizvodnje u EU, jamčiti poštenu konkurenciju za poljoprivrednike i operatore, a istovremeno poboljšati kontrolu i povjerenje potrošača.

Komisija očekuje da će postignuti sporazum biti odobren od strane Odbora za poljoprivredu i ruralni razvoj Europskog parlamenta i Vijeća ministara poljoprivrede, čime će novi zakon stupiti na snagu što je prije moguće.

Foto: Pixabay/BarnImages


Izvori

AgPress


Tagovi

Phil Hogan Ekološka proizvodnja


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijeska je zanimljiva grmolika biljka. Njeni plodovi, lješnjaci, karakterističnog su okusa i mogu poslužiti kao savršena grickalica zbog svojih vrijednih nutritivnih sastojaka. Još ako imate čuvara nasada, koji je ozbiljno shvatio svoju ulo... Više [+]